Grāmatai “Nekaunīgais pingvīns” gada jubileja

Dzīve

Ja pavisam precīzi – šodien aprit viens gads, viena nedēļa un viena diena, kopš pirmo reizi turēju rokā no tipogrāfijas siltu “Nekaunīgo pingvīnu”, kas vēsta par septiņiem ar pusi mēnešiem, kurus pavadīju Dienvidamerikā, Lieldienu salā un Antarktīdā. Par grāmatas tapšanas procesu un šaubām, vai vispār tāda vajadzīga, var lasīt ierakstā pirms gada.

Šaubas un bažas bija līdzās ne tikai grāmatas tapšanas procesā. Tās neatkāpās arī tad, kad “baltais ķieģelis” jau bija nonācis grāmatnīcu plauktos un sāka ceļu pie lasītājiem. Manā prātā bija uzburts garš saraksts, ko un par ko kāds varētu pārmest. Nu, piemēram, ka tagad būs par naudu jāpērk saturs, kas jau blogā pieejams bez maksas; ka lietoju pārāk daudz svešvārdu, jaunvārdu un teikumu konstrukciju, par kurām sirmi latviešu valodas skolotāji skumjās šūpotu galvu; ka teksts ir radīts un piemērots viegla rakstura blogam, bet grāmatai nē; ka grāmatā ietverti interneta komentāri utt. utt. Jāatzīst, ka vienīgais, par ko patiešām esmu vairākkārt dzirdējusi lasītāju pārdomas, ir pēdējais punkts – ka komentārus varēja nelikt vai arī likt tos krietni mazākā apjomā. Tomēr ir cilvēki, kas nebija pamanījuši Operāciju “Pingvīns” vai arī nemēdz lasīt komentārus internetā – viņi atzina, ka tas palīdzējis saprast kontekstu notiekošajam. Ir vēl pāris ieteikumu, par kuriem saku paldies, tomēr kopumā jāatzīst, ka šoreiz mans iekšējais kritiķis bija daudz bargāks nekā grāmatas lasītāji.

Tas elektronisko vēstuļu un ziņu klāsts, ko esmu saņēmusi šī gada laikā, ir bijis prāvs un daudzu siltu vārdu pilns. Sākot ar vienu simbolu vai paldies vārdu, beidzot ar garām vēstulēm un stāstiem to, kā grāmata ir ietekmējusi jūsu dzīvi. Daudzi no jums ir dalījušies ar savām domām par grāmatu sociālajos tīklos, sirsnīgs paldies (dažus piemērus ekrānuzņēmumu formātā atļaujos ielikt bilžu galerijā)! Paldies par iespēju Pingvīnam pabūt pilsētas ielās un plašsaziņas līdzekļos! Arī lielais paldies visiem draugiem un paziņām, kas pirms otrās tirāžas piekrita pārlapot grāmatu un paķert kļūdu blusas – jūs esat zelts! Esmu rakstījusi individuālus veltījumus un autogrāfus tiem, kas to vēlējās (ekskjūz my rokraksts). Tāpat esmu centusies tuviem cilvēkiem un atbalstītājiem grāmatu uzdāvināt, ja kāds vēl ir palicis bešā, lūdzu, padodiet ziņu. Un, ja kāds pa burzmu palicis bez paldies, te tas ir: PALDIES!

Grāmata gada laikā piedzīvoja divas tirāžas un zinu, ka šobrīd tā palikusi pavisam nelielā skaitā atsevišķās grāmatnīcās. Ja vēl ir vēlme to iegādāties, drošākais veids būs izdevniecības Zvaigzne ABC interneta veikals. Ja ir vēlēšanās tikt pie autogrāfa, arīdzan dodiet ziņu, varam sarunāt randiņu Rīgā, pastā vai pakomātā. Vai Pingvīns piedzīvos trešo tirāžu, par to pagaidām pāragri spriest – ja jūsu interese turpināsies, tad izslēgts tas nav, bet, ja vien jebkad esat domājis tikt pie grāmatas, drošāk garumā nevilkt.

Iznākot Pingvīnam, daudzi no jums vaicāja – ko tagad, kas tālāk? Esmu jau minējusi, ka lielākā daļa šī gada man pagāja intensīvā darbā, attiecīgi nebija spēka un vaļas domāt par jelkādiem rakstu darbiem. Tagad esmu atkal iegājusi mierīgākā dzīves fāzē un notiek darbs pie diviem jauniem kucēniem. Kad būs kas stāstāms un rādāms – došu ziņu! 😊

Viens komentārs

  • Sveiciens Pingvīnam un autorei jubilejā! Priecājos par iepazīšanos pērnajā ziemā, par neklātienes ceļojumiem un tikšanu pie jaunas lasāmvietas, kur esmu “ieviesinājusi” arī citus sev tuvus cilvēkus! Lai veicas ar jaunajiem darbiņiem, gaidīsim ar nepacietību! Ar laba vēlējumiem Daina.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.