Meksika: svētki ir beigušies

Ceļā, Ceļojumi

Vakar aizgāju gulēt pirmā, šodien mostos pēdējā. Šajā ceļojumā dikti nāk miegs un teju katru nakti redzu krāšņus sapņus. Virtuvē-dzīvojamajā istabā kafiju dzer abi francūži – Rokasana un Ēriks -, Migels, Dulse un viņas tētis. Aši ieskrienu noskaloties un pievienojos viņiem. Dulse uzcepusi brokastīs tortiljas ar sieru un krējumu, kas ir tīri gards. Nav gluži tā garša, kas Latvijā, bet ēst var.

Vakar prasīju Roksanai, kādas ir viņas attiecības ar odiem šeit, un viņa atbildēja, ka nekādas dižās. Šorīt arī viņa modusies ar krāšņiem kodumiem, līdz maniem gan vēl tālu. Vairākās vietās manu ķermeni rotā krāšņi pumpu mākoņi, kas brīžiem neganti niez. Francūži ar Migelu pēc brokastīm aiziet uz pilsētu ar cerību atrast Ērika kaklarotu, kuru viņš pazaudējis vakardienas svinību laikā. Es tikmēr metos rakstu darbos un līdz atnākšanai esmu ar visu tikusi galā.

Rotu šie nav atraduši, toties nopeldējušies upē. Šodien tas varētu būt īpaši patīkami, jo ir karstāk nekā citas dienas. Neraugoties uz karstumu, lecam auto un dodamies uz kaimiņu ciemu Huehutlu, kur bijām pirms dažām dienām. Migels mūs visus trīs sasēdina aizmugurē, bet Haijo sēž priekšā, jo vēl ir diezgan slapjš pēc peldes upē.

Nonākuši galā, novietojam auto un dodamies uz centrālo laukumu un tirgu. Kā pilsēta ir mainījusies! Svētu laikā te ņudzēja no tirgotājiem, ielu māksliniekiem un ļaudīm kopumā, tagad te ir tukšs un kluss. Protams, tirgošanās joprojām notiek, bet daudz mazākos apmēros. Mēs nopērkam augļus un dārzeņus ceļam – rīt beidzot dosimies tālāk. Pēc tam paēdam tirgū pusdienas un dodamies mājup. Francūži paliek tepat, jo viņi dzīvo šajā vietā, bet, cik saprotu no sarunām, redzēsimies atkal rīt.

Atgriezušies mājās, mirkli atpūšamies, tad aizejam līdz mūsu pilsētas centram. Arī to grūti pazīt pēc svētku kņadas. Nopērkam kafiju no senjoras paziņas, kā arī čurros un ceptus banānus ar kondensēto pienu. Mājās uzvārām kanēļa tēju (vienkārši iemet pāris kanēļa standziņas ūdenī un uzvāra) un našķojamies ar gardumiem. Dulse uzliek telefonā kāda seriāla noslēguma sēriju, ko vēlas redzēt un noskatāmies to. Nuja, biju jau aizmirsusi par tādu lietu kā meksikāņu seriāli. Šovakar laikus liekamies uz auss, jo ir doma rīt startēt samērā agri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.