Tiešais pieslēgums

Dzīve, Jaušības

Šodien braucam uz Drustiem palūkoties, kā mūsu mājvieta izskatās ziemā un atdod parādus. Viens no tiem ir grāmatu, kuras biju noturējusi ilgāk nekā mēnesi, nodošana vietējā bibliotēkā. Rakstu bibliotekārei un prasu, vai viņa plāno būt uz vietas? Jā, būšot gan un esot tik dīvaini, ka es rakstot tieši šobrīd – viņa tikko saņēmusi un šķirsta manu Pingvīngrāmatu. Labi, grāmatas atdodu, tieku pie jaunām un abas nosmejamies par jaušību.

Tālāk braucam uz mājvietu ziemu lūkoties, bet pa ceļam zvanu attālam kaimiņam, kas rudenī uzara lauku – neesmu paspējusi naudu atdot. Viņš tieši tagad ir ceļā un brauc garām mūsmājām, un viņš paprasa tieši tik, cik esmu iedomājusies, lai arī par samaksu iepriekš runājuši neesam. Izbridušies pa sniega laukiem un nosaluši vējā, dodamies pie Meža Evas uz kafiju. Viņai savi brīnumi – kāds labs cilvēks uzdāvinājis malku. Mums iebraucot pagalmā, malkas vedēji dodas prom un Eva vēl ir izbrīna varā.

Dzerot kafiju, runājam par to un par šo, sarunas nonāk arī līdz mūsu foršajiem kaimiņiem – iedzimto Andri un jaunpienācēju Zitu. Kolīdz esam atvadījušies un izbraucam no Evas pagalma, redzam, ka tajā iebrauc Andris. Es paskatos telefonā, kas sarunas laikā džingstēja – man atrakstījusi Zita. Jā, mēs esam pazīstamas, bet sarakstījušās nebijām ne reizi.

Turpinām ceļu uz Auļukalna muižu, kur kopā ar Initu un bērniem padzeram tēju, uzgraužam maizītes un patriecam par dzīvi. Prombraucot lūdzu Initai iesaiņot nedaudz maizīti ciema kukuļiem pa ceļam. Vienu no tiem gribu aizvest draudzenei Ligijai, kurai rīt dzimšanas diena, bet mēs īsti netiekam. Piestājot pie viņas mājas durvīm uzzinām, ka Ligija ir apslimusi un ēst tādos brīžos ne visai gribas. Bet šodien viņa pastaigā domājusi, ko gribētos uzēst, un iedomājusies – Auļukalna maizīti.

Rīt beidzot dosimies uz mājām, jo šī brīža ciemiņi brauc prom. Parasti prom došanās laiks ir 12. Šoreiz tas man ne visai patīk, jo Rīgā darīšanas no 8 – 9:30, būs jādomā, kur pāris stundas “nosist”. Un, tad pienāk īsziņa no ciemiņiem – drīkst, mēs rīt pazudīsim 10:30?

Viens komentārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.