Projekta “Ziedonis galvā” kopsavilkums un aizkadri

Paveiktie, Projekti

Šodien aprit apaļš mēnesis, kopš noslēdzās mans pērnā gada projekts “Ziedonis galvā”. Tā ietvaros es iemācījos no galvas un noskaitīju 88 Imanta Ziedoņa dzejoļus, publiskojot tos video formātā. Iecere dzima 3. maijā, dzejnieka dzimšanas dienā, un 88 dzejoļi ir gadu skaits, kas viņam paliktu šogad – divas bezgalības.

Ko man šis projekts deva? Vispirms jau atgādināja man pašai, cik lieliski dzejoļi ir Ziedonim, un cik aktuāli viņa vārdi ir arī šodien. Lai arī Imanta Ziedoņa darbus pārzinu salīdzinoši labi, man bija daudz jaunatklājumu, ceru, ka jums arī. Daudzas no manām iecerēm par īpašiem dzejoļiem īpašās vietās nerealizējās, bet par to pārāk neraizējos. Neviens man neliedz skaitīt dzejoļus arī turpmāk. Jo – ja es būtu “iecikējusies” uz iepriekš izdomāto, es nebūtu piepildījusi šo ieceri noteiktajā termiņā (vai vispār). Tāpēc otrā mācība ir – izdarīt labāko, kas attiecīgajā brīdī ir iespējams. Un, trešā – iet uz priekšu maziem solīšiem. Kad septembra nogalē attapos, ka apgūto dzejoļu skaits ir ap 20, bet gada beigas nāk virsū ar joni, uznāca šaubas par to, vai pagūšu iemācīties un ierakstīt vēl vairāk nekā 60 dzejoļus. Sapurināju sevi un nolēmu neskatīties ne uz priekšu, ne atpakaļ, bet gan tikai uz konkrēto dienu un vienu dzejoli. Tā arī izdevās līdz gada beigām iedzīt galvā un video visus 88 eksemplārus!

Par dzejoļu izvēli, vide fonu piemeklēšanu, montāžas mokām un tamlīdzīgiem aspektiem es jau izteicos, projektam esot pusē, to varat lasīt šeit.

Šoreiz piedāvāju jums apkopotu atskatu uz visiem 88 dzejoļiem, lūdzu, video!

Un, šodien samontēju arī aizkadru video – pārteikšanās, aizdomāšanās, piezīmes, smiekli un nogurums – arī šis video var sniegt labu priekšstatu par to, kā gāja ar dzejoļu mācīšanos un video filmēšanu. Lielu daļu video ierakstīju vienatnē, bet jautrākie izrādījās tie video, kuros Eduards vai citi rūķi man palīdzējuši ar filmēšanu. Paldies viņiem, paldies jums, paldies Ziedonim un Lielajai elpai!

p.s. Atgādināšu – ja vien ir vēlme, visus dzejoļus var noklausīties manā youtube kanālā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.