Impulsu spēks

Domas, Dzīve

Mēs katru dienu pieskaramies cits cita dzīvei – tiekoties, sarunājoties, sadarbojoties, vienkārši esot. Mūsu dzīvības putekļi virpuļo saules pielietā kosmosa istabā un citreiz mēs saķepam pavisam kopā ar otru, citreiz sagrūžamies un atlecam pilnā spēkā, citreiz novirpuļojam viens otram garām nepieskaroties, tomēr pieskaroties. (Un vēl gadās, kad mūs visus kaut kur aizpūš lielais likteņa putekļu sūcējs.)

Ir tādas reizes, kad iegrimstam apcerē – ko esam paveikuši, kas vēl arams un darāms. Kā esam iedarbojušies uz citiem – zem ūdens gremdējuši, blakus gājuši, rokās nesuši, ar kāju minuši, debesīs cēluši. Lielās un spilgtās norises parasti nostājas acu vai sirdsapziņas priekšā. Bet ir tik daudz pieskārienu, kurus mēs apzināmies pavisam vieglītēm vai pat nemaz. Ir tādas reizes, kad man sveši vai attāli pazīstami cilvēki ir sacījuši – es izdarīju tādu un tādu izvēli, jo toreiz, pēc tava stāsta sajutos tik iedvesmota. Aizgāju no darba, aizgāju pie vīra, nogāju Santjago ceļu, pārgāja šaubas. Bieži vien es šādas sarunas pat neatceros vai tādas nemaz nav bijis, varbūt kāds rakstu gals kādu sirds kaktu aizķēris. Un, protams, ne vienmēr tas notiek ar pluss zīmi. Tu vari arī kādu aizvainot, ievainot, savainot, pats pat to nenojaušot. Arī tā ir gadījies. Un, lai cik ļoti mēs gribētu būt prieka impulsi, tas ne vienmēr sanāk. Jo tie cilvēki, kas tavu priecīgo dziesmu, dzirksteli un saucienu uztvers savā greizo spoguļu valstībā, paši par to būs atbildīgi. Tu vienkārši esi impulss, uz kuru katrs reaģē pēc sava iekšējā kompasa. Par to man atgādināja arī citāts uz Zvaigznes kafejnīcas sienas, kur vakar svinējām mazu jubileju.

Mammas burvīgajai ārstniecības augu grāmatai “Veselība pie mājas sliekšņa” apritēja trīs gadi kopš tās atvēršanas svētkiem. Un, arī šajā pasākumā gadījās kāds impulss, kurš ir materializējies tieši šobrīd. Stāstu par to jau izstāstījusi izdevniecības Zvaigzne vadītāja Vija Kilbloka savā Facebook sienā, atļaušos to nocitēt: “Jaunās, mārketinga labākajās tradīcijās tapušās grāmatas prezentācijā ar autori Viju Eniņu satikās mana draudzene, Very Berry zīmola īpašniece, Gundega Sauškina. Gundegas galvā jau labu laiku bija rosījusies doma par modē nākušo enerģijas dzērienu ražošanu, bet konkrēta rīcības plāna nebija. Svinību laikā tika dzertas dažādas grāmatas autores brūvētās augu tējas, un viena no tām bija tik ļoti enerģiju dodoša, ka Gundega kā lidot nolidojusi mājupceļu no Rīgas līdz Gaujienai un neesot varējusi aizmigt līdz četriem rītā. Tālāk jau sekojis zvans tējas (un grāmatas) autorei, kura pasmējusies, ka tējai gan trūcis vēl vienas zālītes, lai Gundega neaizmigtu vispār. Un te sākās SADARBĪBA, kuras rezultātā ir tapusi dabas spēka dzērienu sērija, kombinējot sulas un augu ekstraktus. Vija Eniņa saka, ka ir pārsteigta par labo rezultātu, jo nav bijusi īsti droša par to, kā sulas sakodīsies ar augiem?. Jāņiem piemērotākais, protams, ir aprakstītais enerģijas dzēriens AWAKE (būt nomodā), bet pēc Jāņiem vielmaiņas stabilizēšanai varētu dzert SHAPE (būt formā). Bet vispār jau noderēs arī ATHLETIC (spēku atjaunošanai), READY (vitamīnu bumba) un OMM (mieram un miegam).”

No kreisās: grāmatas autore Vija Eniņa, dzērienu autore Gundega Sauškina un izdevniecības autore Vija Kilbloka. Priekšplanā slavenais autors Herolds Širhana dēls.

Vai mammai, sabrūvējot tēju maisījumus pasākumam, bija prātā doma, ka kāds tos nobaudot, ķersies klāt dabīgu enerģijas dzērienu ražošanai? Nē. Bet tā ir sanācis un tas ir tik forši! Tāpēc mums ir vērts vienkārši darīt lietas, kurām mēs ticam, šķilt apkārt savus iedvesmas un zināšanu zibšņus, jo no tiem var aizdegties jaunas ieceres, idejas, lēmumi. Spīdam, spridzinām, virpuļojam un mirdzam! Lai top!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.