Visiem gribas dzert

Ceļā, Ceļojumi, Stāsti

Šodien man ir brīvdiena. Iesākumā biju iecerējusi doties tālāk, bet sapratu, ka kādu dienu gribu nodzīvot bez autobusiem, vilcieniem un tuk-tukiem. Jāteic, ka man te paralēli ceļošanai notiek visādas labas un ne tik labas lietas. Jātiek galā ar pāris jautājumiem Latvijā, kā arī kādu “jauku pārsteigumu” no Etihad Airways. Šie ir izdomājuši atcelt manu pirmo lidojumu mājup, pārplānojot to vienā laikā ar otro lidojumu. Tā nu jau pāris dienas cenšos ar viņiem sazināties, pagaidām neiet pārāk sekmīgi.

Labā ziņa – Šams tomēr ir radis iespēju uz mazu brīdi atlidot uz dzimto pusi, lai būtu kopā ar vecākiem singāļu Jaunajā gadā, kas ir 14. aprīlī. Būtu zinājusi šo faktu agrāk, arī savus datumus būtu citādāk ieplānojusi. Bet neko darīt, toties varēšu sastapt vēl vienu Camino draudziņu, par ko milzīgs prieks.

Pēc skriešanas dienām tik ļoti izbaudu Neko nedarīšanu. Laiks ir nežēlīgi karsts un viss, ko var darīt dienas vidū, ir sēdēt ēnā un svīst. Ne tikai cilvēkiem ir grūti šajā laikā. Siri ielej vienā no putnu dzirdinātavām svaigu ūdeni un jau pēc dažām minūtēm ap to ir vesels zooloģiskais dārzs – padsmit putni stāv rindā, lai paplunčātos uz brīdi veldzē, tad priecīgi skurinās un purinās blakus zarā, kamēr baļļu izbauda kāds cits. Ciemos atnāk arī mazie susļiki, kuriem īsto nosaukumu nezinu – tādas pusvāveres, kas daudzviet pasaulē čiepj pārtiku, arī Kanādā šo bija papilnam.

Drīz ierodas arī pērtiķi. Siri stāsta, ka šie neniekojas ap dzeramo trauku – satverot ar abām rokām un izdzerot sausu. To man neizdodas novērot, toties dzīvnieku dzīvošanos pa kokiem gan. Viņi uzrāpjas viena koka galotnē, tad planē uz kaimiņu koku, ieķeroties zaros. Tad atkal parāpjas augšup un atkārto triku, lidojot uz nākamo koku. Pagalmā sāk krist kokosrieksti un iekosti mango. Siri nemaz nedusmojas. “Iedomājies, mēs taču varam aiziet uz veikalu, ja mums kas pietrūkt. Bet pērtiķi? Viņiem taču nav šādas iespējas, lai jau cienājas”, skaidro Siri.

Kad dienas vidus karstums rimies, iekārtojos savā mīļajā terasē (foto augšā) un nododos jogai līdz odu laika sākumam. Tad klāt ir tumsa – vakariņu un drīza naktsmiera laiks. Droši vien migā atkal būs jālien ap deviņiem vakarā, kad sausuma dēļ tiek atslēgta elektrība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.