Trīs meistarklases: publicitāte, blogošana, radošums

Prasmes

Pirms ķeros klāt Lielajam Ceļa Apskatam, ļaujiet arī šeit padalīties ar manām iecerēm tuvākajā nākotnē. Pirmkārt, plānoju atgriezties pie “uz paklāja”, bet pirms daru to publiski, iesākumā ieiešu atpakaļ savā ikdienas jogas praksē. Otrkārt, plānotājā sarakstīta gara praktisko darbu rinda – uzbūvēt šito, nojaukt to, izmest šito, pārkrāsot to utjp. Jāpagūst arī uz laukiem aizbraukt un zāli nopļaut, kamēr sniegs nav uzsnidzis ? (mani lauki, ko gribu, to daru!).

Treškārt, attiecībā uz naudas darbiem – esmu atvērta visādiem projektiem, kam sakars ar rakstīšanu, runāšanu, lasīšanu, domāšanu, funktierēšanu un citām praktiskām šanām. Viena no lietām, uz kuru “parakstījos” jau pirms aizbraukšanas, bija trīs meistarklašu novadīšana Darbaguru Academy. Šajā vietā notiek dažnedažādas mācības – par publisko runu, lietišķo saraksti, sociālo tīklu pielietojumu karjeras kontekstā un citām tēmām, kas palīdz stiprināt personisko zīmolu.

Nu, lūk. Trīs tēmas, par kurām esmu apņēmusies parunāt, ir sekojošas – publicitāte, radošums un blogošana. Pastāstīšu īsumā par to sīkāk, mazums, iekārdinu kādu no jums.

Publicitāte – ar ko sākt?

25. oktobris, 18:00 – 21:00

Savos 15+ komunikācijas darba gados ar publicitāti esmu strādājusi faktiski katru dienu. Esmu pabijusi abās pusēs – gan tajā, kurā uzdod jautājumus, gan tajā, kurā uz tiem jāatbild. Man gribas ticēt, ka pēc vairākiem desmitiem interviju, simtiem preses relīžu un tūkstošiem komentāru, man ir diezgan labs priekšstats par to, kas strādā, un kas nē. Kāpēc vieni notikumi kļūst par ziņām, bet citi paliek žurnālistu e-pasta kastēs vai telefona sarunās? Kāpēc ekspertu lomās bieži vien parādās vieni un tie paši cilvēki? Kas ir pirmais – tvīts vai ziņa televīzijā? Īsāk sakot, strādāsim pavisam praktiski, lai no jūsu biznesa vai personības izveidotu ziņu cienīgus pavērsienus.

Blogošana – pašizpausme, biznesa instruments vai laika nosišana?

23. novembris, 14:00 – 17:00

Ja esat kādreiz apsvēris domu – man pašam vai manam biznesam ir nepieciešams blogs, bet neesat nekur tālāk ticis – laipni lūgti meistarklasē par blogošanu. Tajā izpētīsim – vai tiešām blogošana ir jums piemērotā nodarbe, ja jā – ar ko sākt. Aicināti arī tie, kas jau spēruši pirmos soļus blogošanas pasaulē, bet vēl meklē savu ceļu un virzienu. Vai blogs var palīdzēt biznesam? Varbūt tas var kļūt par tavu galveno biznesu?

Kā pamodināt radošumu sevī?

7. decembris, 14:00 – 17:00

Idejas. Svaigas, nebijušas, pārsteidzošas. Visi tās grib un pieprasa, bet kur lai tās ņem? Vai nozīme ir ideju dzimšanas laikam, varbūt vietai, varbūt vēl kam citam? Bet varbūt ideju oriģinalitāte ir pārvērtēta un būtiski ir citi radošuma aspekti. Piemēram, kā radoši atrisināt konflikta situāciju. Vai – kā pārliecināties, ka tava ideja patiešām ir ģeniāla? Bet varbūt aizmirstam idejas – tās ir tikai vienīgi maza vieta tavā galvā, kamēr nesākam kaut ko reāli darīt lietas labā. Meistarklasē strādāsim gar ar ideju radīšanas motivatoriem, radīsim pašas idejas un spersim pirmos soļus, lai tās dabūtu ārā no jūsu galvām!

Šoreiz es esmu (tikai) lektors, tāpēc par dalības maksu, pieteikšanos un citiem organizatoriskiem jautājumiem priecāsies atbildēt Darbaguru.lv kolēģi ([email protected], 28369212).

2 komentāru

  • Sveika, Zane! Apsveicu ar atgriešanos mājās-Latvijā! Paldies par interesanto, iedvesmojošo, skaisto, reizēm baiso ceļa aprakstu. Prieks, ka esi atpakaļ un piepildījusi vēl vienu savu sapni!  Un ,ka jau ir jauni plāni un ieceres.Kādu laiku gan neesam tikušās. Tāpēc gribēju atgādināt, ka savā laikā-jogas festivālā- sējām karodziņus. Un esmu nedaudz gājusi Austras mājā uz jogu. Tāpēc gaidu, kad to atsāksi, lai varētu tikties arì tur:).Tā kā esmu paņēmusi “radošo pauzi” savā darbībā, labprāt padalītos ar savām idejām un, ja vajadzīga palīdzība kādos lauku darbos, talkās- pieteiktos palīgā. Man ir doma aizbraukt netālu no Drustiem pie vienas pirtnieces, zāļu sievas parunāties. Varbūt Tev arī ir interese, ja esi tai pusē?  Priecāšos par kādu drīzu atbildi!Lai izdodas seminārs 25.okt. u.c.! LailaMob.tel. 29438483 Nosūtīts no mana Samsung Galaxy viedtālruņa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.