Izdaiļojam ūdeni!

Idejas, Projekti

Nezinu kā jums, bet man visai bieži nesanāk dienā izdzert pietiekami daudz ūdens. Zinu, cik ļoti tas vajadzīgs, jo īpaši vasaras karstākajos momentos, bet tāpat nesanāk. Aizmirstas, slinkums, negribas, bet visbiežāk vienkārši nesanāk, bez īpaša iemesla. Nu, lūk. Tā nu esmu pieķērusies šīs lietas labošanai divos veidos.

Pirmais. Galvenais triks ir nolikt blakus datoram ūdens trauku. Jo, pa to laiku, kamēr jūs cītīgi strādājat, kāds parasti nemanot izdzer jūsu kafiju. To piefiksējam brīdī, kad liekam pie lūpām krūzi, bet, sasodīts, tur vairs iekšā nekā nav. Autopilots. Labā ziņa – autopilots nešķiro, ko jūs cilājat – tēju, kafiju, ūdeni, khm, alu. Tāpēc ir vērts vienkārši ierastās kafijas vietā “piemānīt” sevi ar ūdeni.

Otrais. Padarīt ūdeni pievilcīgu jeb “seksīgu”. Ir taču tā, ka kādreiz mēs pasūtām vīnu vai kafiju nevis tāpēc, ka tas ir garšīgākais dzēriens uz pasaules, bet arī tāpēc, ka šo dzērienu baudīšanai nāk līdzi skaistas dzīves imidži galvā. Konstatēju, ka iemetot ūdens pudelē – var, protams, nopirkt “guči” versiju, bet var paņemt tukšu svaigpiena vai kefīra pudeli – kādu zaļumu, ārstniecības augu, ogu – tas uzreiz izskatās un arī garšo krietni labāk. Tas, protams, nav nekāds mans izgudrojums, restorāni visai bieži praktizē šādu pieeju (un vispār visi restorāni varētu praktizēt brīvā ūdens politiku). Bet kāpēc gan šādu pieeju nepamēģināt arī ikdienas praksē? Protams, mums laukos un mežos dzīvojošajiem, tas ir krietni vieglāk nekā jums tur, uz asfalta tupošajiem, bet arī jūs to varat.

Vēl arī darbavietas var veicināt šādu veselīga dzīvesveida aspektu, ieviešot virtuvē stilīgas un palielas ūdens glāzes vai uzdāvinot darbiniekiem smukus ūdens podus, kā mans darbiņš to pērnajos Ziemassvētkos izdarīja.

Priekā!

_2

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.