Dakters dos

Stāsti

Labi, sameklēšu tomēr ārstu. Tā jau jūtos labi, bet kakls nepāriet veselu nedēļu, apnicis viņš man ar savu sāpēšanu. Neizskatās, ka strādāšanas jomā būtu diži jaunumi un es bez īpašiem sirdsapziņas pārmetumiem sāku soļot tuvējā ciema virzienā, kur var sastapt ārstu un internetu. Biju cerējusi noķert kādu auto, bet nav, ko ķert. Pretējā virzienā Mērfijs nosūta kādas piecas mašīnas, man vajadzīgajā – tieši nevienu. 8 km nav arī nekāds gaisa gabals, pāris stundās būšu klāt. Beidzot tomēr viena mašīna parādās, tā pati pietur un aizvizina mani līdz ciematam. Kad prasu padomu, kur šeit sastopams ārsts, tieku nogādāta līdz pašām poliklīnikas durvīm un uz atvadām uzzinu, ka mans šoferis arī ir ārsts, tikai dzīvnieku.

Poliklīnikā nonāku neatliekamo gadījumu uzņemšanā – man ir aizdomas, ka mans gadījums ir visai atliekams, bet cita iespēja nav, tad ir jāpierakstās. Pats ārsts gan neesot uz vietas, bet „es esmu paramedico”, paziņo gaiši zilā uzsvārcī tērpts vīrs. Man šķiet, ka cilvēki ar šādu nosaukumu pēta paranormālās parādības, bet diez ko normāla jau neesmu, tāpēc saku, ka šis var droši ķerties man klāt.

Lai arī esmu skaidri pateikusi, ka vienīgā mana sāpe ir kakls, man tiek izmērīts asinsspiediens, temperatūra, pārbaudīta sirdsdarbība. Pa vidu šīm manipulācijām tieku izklaušināta par saviem ceļošanas paradumiem un profesionālo darbību. Tad, ar lampiņu ieskatījies manā kaklā, paramediķis izdod priecīgu saucienu, it kā būtu izdarījis zinātnisku atklājumu – vainīgais ir atrasts. Man jau sāk rasties aizdomas, ka tikšu ārstēta ar asins nolaišanu, bet tā vietā tieku pie šprices dibenā un saujas tablešu pāris turpmākajām dienām. Viss process, ieskaitot medikamentus, izmaksā 3000 peso (5 USD).

Jāteic, ka vairāk kā par kaklu, esmu noraizējusies par kādu citu veselības jautājumu. Šorīt, rosoties pa virtuvi, novēroju, ka no krāna lejup stiepjas tāda kā drāts, tāds kā diedziņš. Kamēr domāju, kur tāds varēja uzrasties, drāts sāk kustēties. Sākumā vēl ceru, ka tas notiek ūdens vai vēja plūsmas rezultātā, bet, jo vairāk skatos, jo vairāk manī nostiprinās pārliecība, ka tas ir kaut kas dzīvs. Rādu to Blankai, šī izvelk „drāti” un tā turpina spirināties izlietnē. Ideāli – dzeramā ūdens krānā dzīvo parazīts. Še tev nu bija – dzidrais kalnu ūdens. Mēs tajā mazgājam traukus, rokas un, lai arī pārsvarā lietojam vārītu ūdeni, esam dzēruši arī nevārītu. Ja pēc pāris mēnešiem sāku izskatīties nedabīgi tieva, tad ziniet kāpēc.

Pēc daktera dodos apmeklēt internetu. Tā kā esmu vienīgais klients, internets ir daudz paklausīgāks nekā iepriekšējā reizē un nepilnā stundā esmu apdarījusi visus steidzamākos darbus. Tad sāku soļot atpakaļ uz arī šoreiz Mērfijs ir uzdevuma augstumos – visi auto atkal brauc pretējā virzienā. Pirmās divas mašīnas, kas kursē uz manu pusi, pabrauc garām, bet trešā apstājas un pievienojos jau trim piekabē sēdošiem vietējiem. Viens no vīriem grib ar mani pļāpāt, bet lāga nedzirdu (un nesaprotu), ko viņš prasa, tāpēc atbildu kaut ko uz dullo. Pirmās divas reizes trāpu, vīrs piekrītoši māj ar galvu, pēc tam gan saku, ka neko nesaprotu – mazums sarunas karstumā piekritīšu apprecēties par piecām aitām.

Tieku izlaista pie mājas vārtiņiem un, ieturējusi vieglas pusdienas, sajūtos sagurusi un ļaujos pēcpusdienas snaudai. Pamostos tieši laikā – uz vakariņām. Pēc tām informēju Mario, ka rīt zūdu kokos. Mazliet piepušķoju ārsta sacīto, ka man nedēļu jāievēro mierīgs režīms un tā. Patiesībā vienkārši gribu prom no šejienes – ir apnicis justies kā liekēdei. Arī saziņa ar Mario ir jocīga, man ir sajūta, ka kaut kādu iemeslu dēļ viņam nepatīku. Tas nekādā veidā neparādās ārēji, bet manas sajūtas parasti nemelo. Nevar prasīt liktenim, lai tas ceļā sūta tikai cilvēkus, kuriem es patīku un kuri patīk man, bet pārāk ilgi uzkavēties ļautiņu sabiedrībā, ar kuriem nav kontakts, arī nevajag.

13. janvāris, 70. diena

Izdevumi:

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 9 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi 5 USD
Dienas bilance 14 USD
Ceļojuma bilance – 489 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.