Plāni mainās

Stāsti

Šis teiciens, līdztekus “kāpēc ne” un „tā bija/būs laba pieredze”, kļuvis par manu un Amaijas ceļojuma folkloru. Pirms dažām dienām es biju tā, kas lasīja lekciju Amaijai par to, ka izvēles iespējas – tas vienmēr ir labi. Tagad viņa man to zobodamās atgādina, jo es nevaru izlemt – vai tālāk doties pa iepriekš iecerēto maršrutu uz ziemeļiem, vai mainīt plānus un doties tālāk uz dienvidiem.

Iesākumā pastāstīšu, kāpēc biju saplānojusi maršrutu uz ziemeļiem no Ekvadoras. Galvenokārt – nejaušības pēc. Labi, bija daži, ne pārāk loģiski apsvērumi. Man šķiet, ka Centrālamerika, īpaši mazās salu valstis, ir sarežģītāks ceļošanas mērķis, tāpēc gribējās grūtāko izdarīt vispirms. Vēl bija arī Ivara faktors, kurš ap gadu miju plāno būt šajā reģionā – man šķita, ka būtu forši sagaidīt Jauno gadu ar latvieti, pie tam pazīstamu, pie tam Jamaikā. Bet, galvenais – būtu ceļabiedrs (pie tam – pārbaudīta vērtība), ar kuru kopā izveikt vismaz daļu (manā prātā sarežģīto) mazo salu apceļošanu.

Bet. Kā jau redzat, liktenis mani visu laiku neplānoti vedina dienvidu virzienā. Un, tagad man uz galda ir mazliet citi argumenti. Neizskatās, ka es līdz Jaunajam gadam tikšu līdz Jamaikai mierīgā veidā. Un steigties noteikti negribu. Un tagad man ir pretēja doma iepriekšējai – sarežģītāko atstāt uz beigām. Kāpēc? Līdz tam es būšu uzlabojusi spāņu valodu, lai varētu labāk saprasties ar vietējiem, kas šādā situācijā ir svarīgi, kā arī gan jau būšu apguvusi vēl kādas ceļošanas gudrības. Bet, pats galvenais arguments – Dienvidamerikā drīz sāksies vasara, kas valstīm lejas galā ir svarīgi. Bet šeit, ekvatora tuvumā, tam nav tik liela nozīme.

Īsāk sakot, es dodos tālāk uz dienvidiem, nākamā valsts būs Peru. Tagad valstis maršrutā izkārtojas apgriezti pretējā secībā, mēnešus jūs varat prognozēt tikpat labi (aptuveni), cik es. Piedošanu, ka jums jāpārkārto domāšana, bet neko darīt – plāni mainās! Kāpēc ne? Tā būs laba pieredze.

Ecuador –> Peru –> Bolivia –> Chile –> Argentina –> Uruguay –> Paraguay –> Brazil –> Suriname –> Guyana –> Venezuela –> Trinidad and Tobago –> Grenada –> Barbados –> Saint Vincent and the Grenadines –> Saint Lucia –> Dominica –> Antigua and Barbuda –> Saint Kitts and Nevis –> Dominican Republic –> Haiti –> Jamaica –> Cuba –>Mexico –> Belize –> Guatemala –> El Salvador –> Honduras –> Nicaragua –> Costa Rica –> Panama –> Colombia

Marsruts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.