Kā noadīt maučus?

Prasmes

Kopš pērnā gada nogalē draudzene Ligija vienā no adīšanas pasākumiem ierādīja, kā adāmi mauči, esmu uzsēdusies “uz adatas”. Šobrīd manā kontā ir 15 mauču pāri, kas, protams, nav nekāds dižais cipars, bet no otras puses – esmu savu kļūdu devu izārdījusi, visādus knifiņus sapratusi un gatava arī jums pastāstīt, kā tas darāms.

Šī nu ir tā lieta, kuru tekstā aprakstīt ir gana grūti, tāpēc esmu uzfilmējusi pirmo prasmju video. Ar to vienlaikus lepojos un esmu ļoti neapmierināta.

Kā tad tā? Lepojos ar to, ka pirms nepilnām divām nedēļām vēl nemācēju titrus video uzlikt un nofilmētajam materiālam galus apgriezt. Šo to iemanījos, gatavojot dzejas video (skat. projektu #ziedonisgalva), bet, veidojot šo video, esmu sapratusi visādas piņķerīgas nianses – kā mainīt audiofaila skaļumu viena faila ietvaros, kas ir “kīfreimi”, kā veidot pārejas un daudz ko citu. Protams, tas viss ir pilnīgi “bērna autiņi”, tomēr ļoti iepriecinoši. Tas, kas mani, savukārt, neiepriecina šajā video, ir ļoti daudzkas. Es pārāk plaši un gari pļāpāju, bieži pārsakos, lietoju deminutīvus (sev par lielu pārsteigumu), filmējot regulāri pazaudēju fokusu vai vispār aizados ārpus kadra. Bet, ticiet man – tas bija labākais, ko no melnā materiāla kaudzes varēja salīmēt un pārfilmēt to visu man vienkārši nav iedvesmas. Sapratu, ja būšu pret sevi pārāk piekasīga, nemūžam neiemācīšos darboties ar video, tāpēc, lūdzu, neesiet pārāk bargi pret šo pirmo mēģinājumu.

Un, pats galvenais – tiešām ceru, ka kādam pēc šī materiāla noskatīšanās taps skaidrāka mauču adīšanas māksla un arī jūs tiksiet ievilināti adatu, dziju (Merino vilnas, ja, aizmirsu pateikt) un pērļu pasaulē.

Video instrukcija mauču adīšanai

4 komentāru

  • Paldies, Zane! Ļoti iedvesmojoši apcerot jau nākamo Ziemassvētku dāvanu sarakstu. Tā teikt, būs vasarā ar ko nodarboties.

  • Paldies par video, ļoti daudzsološs sākums pamācību veidošanai. Prieks dzirdēt, ka jūties diezgan paškritiski – tātad progress noteikti būs 🙂 un noteikti nav ne tuvu tik traki kļūdas, ka lasot aprakstu šķita ka būs. Paldies!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.