Kā pagatavot Pisco Sour?

Ēdieni & dzērieni, Prasmes

„Šī recepte ir liels noslēpums”, iesākumā paziņo Marko. „Labi, labi, patiesībā to var atrast internetā, bet svarīgas ir nianses”, Marko uzver, pirms sākt nacionālā Peru kokteiļa Pisco Sour pagatavošanu.

Iesākumā ir jāsagatavo sastāvdaļas. Sāk ar laima sulas izspiešanu. Triks ir tāds, ka jāpārtrauc spiešana, kolīdz saskaras spiedes metāla gali, lai netiktu skarta miza un sulas garša būtu tīra. Man, kā taupīgajam latvietim, sirds sāp metot ārā vēl diezgan daudz sulu saturošās laima pusītes. Vienu bļodu nozūmēju ledusskapī – varbūt rīt kādu ievārījumu savārīšu. Tad atdala olu baltumus no dzeltenumiem, šim kokteilim nepieciešami tikai baltumi.

Tad jauc pašu kokteili – šeikerī iemet četrus lielus ledus kubus, ielej 3 unces (aptuveni 90 ml) pisco, 1 unci (30 ml) un drusciņ cukura sīrupa, aptuveni trīs laimu sulu un vienu olas baltumu. Visu pasākumu sirsnīgi krata sekundes 10 – 15. Tad lej glāzē, kas pirms tam uz brīdi pabijusi saldētavā, un putās iepilina trīs pilienus amargo – aromātam un smukumam.

Tad atrod labu kompāniju un lēnām bauda kokteili un vakaru!

Viens komentārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.