Kā pagatavot Pisco Sour?

„Šī recepte ir liels noslēpums”, iesākumā paziņo Marko. „Labi, labi, patiesībā to var atrast internetā, bet svarīgas ir nianses”, Marko uzver, pirms sākt nacionālā Peru kokteiļa Pisco Sour pagatavošanu.

Iesākumā ir jāsagatavo sastāvdaļas. Sāk ar laima sulas izspiešanu. Triks ir tāds, ka jāpārtrauc spiešana, kolīdz saskaras spiedes metāla gali, lai netiktu skarta miza un sulas garša būtu tīra. Man, kā taupīgajam latvietim, sirds sāp metot ārā vēl diezgan daudz sulu saturošās laima pusītes. Vienu bļodu nozūmēju ledusskapī – varbūt rīt kādu ievārījumu savārīšu. Tad atdala olu baltumus no dzeltenumiem, šim kokteilim nepieciešami tikai baltumi.

Tad jauc pašu kokteili – šeikerī iemet četrus lielus ledus kubus, ielej 3 unces (aptuveni 90 ml) pisco, 1 unci (30 ml) un drusciņ cukura sīrupa, aptuveni trīs laimu sulu un vienu olas baltumu. Visu pasākumu sirsnīgi krata sekundes 10 – 15. Tad lej glāzē, kas pirms tam uz brīdi pabijusi saldētavā, un putās iepilina trīs pilienus amargo – aromātam un smukumam.

Tad atrod labu kompāniju un lēnām bauda kokteili un vakaru!

One response to “Kā pagatavot Pisco Sour?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s