Ielūkoties svešinieku mājās

Ceļā, Ceļojumi

Šodien ir svētdiena, mana pēdējā ciemošanās diena, kurā Dankans un Geila ir sarūpējuši man izklaidi – vietējo māju aplūkošanu. Šeit ir tāda tradīcija – reizi gadā katrā no apkaimēm tiek veidota māju tūre. Tiek izvēlētas sešas mājas – vēsturiskas, ar īpašu dizainu, tehnoloģijas risinājumiem vai kādu citu spilgtu iezīmi – un to saimnieki atver durvis un atvēl savu dzīvesvietu publiskai apskatei. Pasākumu rīko YMCA un no biļetēm iegūtie līdzekļi nonāk jauniešu attīstībai, veselīga dzīvesveida vai sociālās atbildības veicināšanai – katram pasākumam ir konkrēts mērķis. Šodien māju tūre notiek Redlands apkaimē, kas atrodas nepilnas pusstundas brauciena attālumā no Rivesaidas.

Visām mājām ir norādītas adreses un apmeklētāji var doties uz tām jebkādā secībā. Pie ieejas jāuzrāda biļete, vairākās mājās jāuzvelk bahilas un  tad var doties apskatīt ēku un tās dārzu. Fotografēt teorētiski nedrīkst, bet redzu, ka lielākā daļa ciemiņu ik pa laikam nenoturas un izvelk telefonu, lai iemūžinātu kādu kadru. Es arī atļaujos, lai jums būtu vismaz kaut kāds priekšstats par redzēto. Gandrīz katrā istabā atrodas kāds brīvprātīgais, kurš ir gatavs pastāstīt vairāk par konkrēto telpu, pašu māju un tās iemītniekiem. Mani visvairāk uzrunā modernās mājas, dažas idejas aizņemšos savai dzīvesvietai. Vēl viena brīnumaina lieta ir apkārtne, jo vairākas mājas atrodas apelsīnu koku ielenkumā, kuru zari līkst no oranžo augļu smaguma.

Kad visas sešas mājas apskatītas, jūtamies iedvesmoti, noguruši un izsalkuši. Tuvumā ir Dankana un Geilas iecienīts taizemiešu restorāns, nolemjam ieturēt vakariņas tajā. Vieta ir ļaužu pilna un mums jāpagaida kāda pusstunda, lai tiktu pie galdiņa. Pasūtam uzkodas, zupu un otro. Viss ir garšīgs, bet tā zupa… Apņemos izpētīt sīkāk, kā iespējams panākt tādu garšas kombināciju, pat atceroties siekalas saskrien mutē. Ar visu maltīti netiekam galā, bet nekautrējamies palūgt kastītes līdzņemšanai.

Mājupceļā vēl piestājam Riversaidas centrā. Tas viss ir izrotāts Ziemassvētku noskaņās, notiek pasākumi un ielas ir cilvēku pilnas. Neierasti redzēt parasti kluso Riversaidu šādā ņudzoņā. Izmetam nelielu līkumu tās ielās un braucam mājās – man vēl priekšā lielais mantu tetris, jāizdomā, kā ietilpināt divās somās visu jauniegūto mantību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.