Baraviku zupa un ceļasomas

Ceļā, Ceļojumi

Pirmo reizi šajā ceļojumā mostos no modinātāja skaņām, nevis džetlega. Visi pārējie jau ir modušies un šiverē virtuvē. Dankans atkal mani lutina ar bagātīgam brokastīm un kafiju.

Pēc brokastīm katrs pazūd savos darbos – mans šodienas uzdevums ir sakravāties ceļam (rīt beidzot zūdu kokos). Esmu nolēmusi atstāt lielo mugursomu un daļu mantu pie Danakana. Nezinu, kāda muša man bija iekodusi, kad kravājos ceļam, esmu paņēmusi līdz tik daudz lietu kā nekad. Dankans ir arī atnesis man veselu somu kaudzi un saka, lai izvēlos kādu no tām. Aizņemos no viņa krājumiem ļoti plānu mugursomu kā mazo somu un kā pamata somu nofraktēju savu mazo mugursomu. Pagaidām gan viss tur nesatilpst, bet, kad tikšu vaļā no savas pēdējās grāmatas, vajadzētu būt ok. Vēl Dankans man sniedz pāris savas vizītkartes. “Ja iekulies nepatikšanās, dod šo vizītkarti un saki, ka jūs varat zvanīt manam advokātam.” Tas ir daļējs joks, jo Dankans arī ir advokāts. Šobrīd gan viņš ir pensijā un savas zināšanas liek lietā kā brīvprātīgais. Vispār šeit ir ļoti populārs brīvprātīgais darbs, īpaši ar to aizraujas cilvēki pensijas gados.

Palūdzu Geilai atļauju izmantot veļasmašīnu un žāvētāju un pēc stundas visas manas drēbes ir tīras un smaržīgas. Nez, cik uz ilgu laiku. Šodien beidzot es gatavoju pusdienas. Esmu paņēmusi no Latvijas līdzi kaltētas baravikas un kausēto sieru Dzintars ar baravikām. Dārzeņus esam nopirkuši “ciema veikalā”. Baraviku zupa izdodas vienmēr, arī šoreiz saimnieki nebeidz virumu slavēt.

Tas ir mazākais, ko varu darīt, lai atmaksātu viņu laipnību. Un – izvest pastaigā suni. Pēcpusdienā ciemos iegriežas Eds un, kad esam gana tērzējuši un viņš dodas mājās, es izeju apkaimes apgaitā ar Mouči. Tagad arī viņš man klausa labāk, esam ātri saraduši.

Nonākusi mājās, tieku galā ar pēdējiem sagatavošanās darbiem – aizpildu internetā Meksikas imigrācijas karti, sazinos ar naktsmāju saimnieku Sandjego un vēl pāris ļaudīm. Rīt man beigsies šis vieglais ceļojuma posms – ar nodrošinām naktsmājām, ēdienu, internetu un sirsnību. Bet, ir laiks doties tālāk, esmu lieliski atpūtusies un baudījusi draugu sabiedrību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.