Šis stāsts ir par dienu Šrilankā, kad man īsti nebija ko darīt un nolēmu iepazīstināt jūs tuvāk ar kokosriekstu būtību. Tā nu tālāk sekos seši mazi video jeb sērijas, jo montēt pagaidām īsti nemāku un nav arī kad.
Tātad, pirmā sērija – Trīs rieksti
Tajā mēs uzzinām, kādi kokosrieksti visbiežāk sastopami, nu vismaz Šrilankā.
Otrā sērija: Kokosrieksts dzeršanai
Tajā mēs uzšķēržam dzelteno riekstu un paskatāmies, cik daudz šķidruma tas satur.
Trešā sērija: Kodols
Lai tiktu pie mums ikdienā pierastā kokosrieksta, tas iesākumā jāatbrīvo no ārējā slāņa.
Ceturtā sērija: Cietais rieksts
Uzšķēržam brūno un cieto riekstu, lai novērtētu, kas tajā iekšā.
Piektā sērija: Kā rodas skaidiņas?
Grauzīsim kokosriekstu tāpat vien un pārvērtīsim to skaidiņās?
Sestā sērija: Epilogs
Šejienieši mēdz teikt, ka no kokosriekstu koka nekas neiet zūdībā. Lapas kalpo kā segums jumtam, riekstu iekšējā daļa ēdienam, bet čaula – trauku un virtuves rīku izgatavošanai, ka arī ugunskuram. No “sariem” top paklāji, slotas, auskari un daudz kas cits.
Laura
Wow, paldies Zane! Šis bija tik ļoti interesants ieraksts/video materiāls 🙂 🙂 Forši paskatīties, kā vietējie ēd, dzer un saimnieko.
Dace
Liels paldies, Zanīt, Tu man aizlāpīji riktīgu melno caurumu saistībā ar kokosrieksta izpausmēm.
Nekad nevarēju saprast, kur tās sulas, kur tās skaidiņas…izrādās tie ir vairāki!:)))