Labi vārdi sirdi silda

Dzīve

“Ir ļoti patīkami sadzirdēt labus vārdus no citiem cilvēkiem, piemēram, par jauno kleitu, krellēm, vai vienkārši to, ka tu esi ļoti labs un uzticams draugs. Savukārt, ja mums pasaka sliktus vai nepasaka labus vārdus, mēs jūtamies atstumti un vientuļi, un tā mūsdienās notiek diezgan bieži. Bērni ir  iegrimuši mobilajos telefonos un citās viņuprāt svarīgākās lietās. Šādos gadījumos viņi aizmirst pateikt šos pāris labos vārdus, kuri iespējams varētu izmainīt cilvēka garastāvokli uz labo pusi. Arī no rīta kādam ģimenes loceklim vai darbiniekam skolā pateikt labrīt un uzsmaidīt, viņus padarītu kaut vai tikai mazliet priecīgākus.

Bet, ja tā padomā, vai mēs kādam cilvēkam, draugam vai ģimenes loceklim šodien pateicām kādu labu vārdu? Manuprāt nē. Arī mēs ikdienas steigā to ļoti bieži aizmirstam, kaut arī nemaz negribam to aizmirst. Brīžiem pat liekas, ka mēs vairāk pasakām sliktos nevis labos vārdus. Šeit man galvā nāk teiciens “nedari tā, kā tev pašam nepatīk”. Un tā patiešām ir. Man pašai nepatīk, ka man saka sliktus un nepatīkamus vārdus, tāpēc es cenšos šos vārdus neizteikt, jo es zinu, ka kādu dienu tie var atnākt atpakaļ.

Vispatīkamākie vārdi manām ausīm ir “paldies” un “lūdzu”. Ja man būtu iespēja, es ieviestu likumu, ka katru dienu katram cilvēkam, ko satiec, ir jāpasaka kāds labs vārds, katram jāizveido sava labo vārdu vārdnīciņa un katru gadu jāpapildina, lai šos labos vārdus neaizmirstu.”

Tā raksta Luīze, mana brāļa meita, kurai ir 11 gadi. Paldies, Luīze! Un paldies arī tev, kas šīs rindas lasa. Paldies par to, ka varam teikt to, ko domājam, un darīt to, ko paši vēlamies. Paldies, ka man ir iespēja būt ceļā un paldies par to, ka ir, kur atgriezties.

Sirsnīgs sveiciens Latvijai un visiem, kam tā mīļa!

_dsf5726-kopija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.