Mazie monstri

Stāsti

“Labāk prasīt piedošanu, nekā atļauju”, Konstance paziņo šeit ierasto teicienu un pārrodas mājās ar vēl vienu kucēnu – viņa nolēmusi dot pagaidu mājas arī Milas melnajam brālim, līdz abi atradīs saimniekus. Kucēniem kopā būs jautrāk un viņi labāk iemācīsies suņu sociālās prasmes. Tomēr Konstances bažas ir veltas – arī mājas īres biedri, Sjeraa un Maikls, ir sajūsmā par jauno iemītnieku, īsāk sakot, kucēnu nekad nevar būt par daudz.

Tā kā es šodien esmu nolēmusi strādāt (jā, jā, nevaru nociesties līdz atpakaļ tikšanai, kaut kas traks), abi kucēni ierāpjas Rafaēlam klēpī, kurš ir filmu varā. Mila, kā jau meitene, visu laiku pļāpā, bet brālis, kuram vēl nav vārds, krāc un, atvainojos, pirž – nu īsts vecis. Atpūtas brīžos es ar fotoaparātu skrienu pakaļ Milai, lai noķertu kādu kadru, ko Konstance varētu ievietot adopcijas mājas lapā – to ūdenszāli nav viegli nobildēt, bet kaut kas beigās izdodas.

Ārā ir pavisam jocīgs laiks – no rīta karstums spiež pie zemes, tad dienas vidū gāž ne pa jokam, vakarā atkal visu pārņem karstums. Mitrais laiks ir izraisījis īstu odu eksploziju. Jau iepriekš bija jāpiesargās no lidojošajiem briesmoņiem, bet tagad vispār nevar iziet ārā, uzreiz uzklūp mākonis. Un daži eksemplāri šeit ir gandrīz centimetru lieli, mēs nekad neesam redzējuši tādus milzeņus.

Atvadu vakariņas notiek Konstances drauga Kena mājās, pēdējo nakti paliksim tur. Konstance smejas, ka būsim kaučsērfojuši vienā pilsētā divās mājās, tā arī sanāk. Kens kopš bērnības labi pazīst zvejniecības prasmes un prot tikt galā ar visiem mošķiem. Šovakar vietējie pagatavo vakariņās krabjus un austeres – tie šeit nav nekāda ekskluzīvā maltīte, bet gan ierasti produkti, līdzīgi kā mēs grilētu šašliku vai ceptu desiņas. Es joprojām īpaši nesaprotu jēlo austeru prieku, bet ceptas kopā ar sieru, spinātiem, ķiplokiem un sviestu tās tiešām ir kaut kas ļoti garšīgs.

Arī suņi ir kopā ar mums šovakar – abi kucēni, Pandora un vilku suns Nova, ko pazīstam no pārgājiena. Visa māja ņudz no ķepam un astēm. Kucēni kopā tiek saukti par Monstriem, lai dzīve būtu vienkāršāka. Vakara gaitā arī melnais kucēns tiek pie vārda – Hops!

6. novembris, 108. Aļaskas road-trip diena, 369. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 0 km, kopumā 26691 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 62 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 62 USD
   
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 4265 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.