Ceļa diena

Stāsti

Šobrīd mūsu vienīgais mērķis ir pēc iespējas ātrāk nokļūt Vankūverā – Rafaēls ir rezervējis vietu Kīta ieteiktajā izdzīvošanas nometnē Ohaio, es veikšu savu vīzas lidojumu ar cerību, ka pēc tā varēšu iegriezties ASV. Ja nē, arī nav liela bēda, šļūksim atpakaļ pa Kanādas teritoriju, vienīgi nesanāks apciemot Dunkanu un citus amerikāņu draugus.

Šorīt ir tas retais brīdis – visi raksti uzrakstīti un Rafaēls pie stūres. Faktiski jūtos it kā pie brīvdienas būtu tikusi. Adīt, studēt augu grāmatu, revidēt kompi? Nolemju sākt ar pēdējo un uzeju interesantu biznesa rakstu, ko draudzene bija nesen atsūtījusi. Kamēr aktīvi darbojos pa biznesa druvu, nekad neatlika laiks, lai izlasītu visu, ko gribas par tēmu. Tagad, nav biznesa, bet ir laiks. Katrā ziņā pēc raksta izlasīšanas jūtu radošuma uzplūdus un uztaisu veselu sarakstu ar virzieniem, ko es varētu darīt, kad atgriezīšos. Tai skaitā piedzimst viens biznesa koncepts ar visu nosaukumu, lai norūgst un nogulsnējas, varbūt izrādīsies kas derīgs. Nevaru sagaidīt, kad varēšu to pie kafijas pastāstīt Ievai Stūrei, manam labākajam biznesa radaram.

Pārmaiņas pēc paklausāmies radio. Arī šeit ziņu epicentrā bēgļu jautājums. Kanādieši uzskata, ka viņiem vajadzētu uzņemties aktīvāku lomu šīs globālās krīzes risināšanā, palielinot uzņemamo bēgļu skaitu. Ekonomisti aplēsuši, ka ilgtermiņā pirmās paaudzes imigrantu uzņemšana valsts ekonomiku ietekmē neitrāli – sākumā sniegtais valsts atbalsts vēlāk izlīdzinās nomaksāto nodokļu un radītā patēriņa dēļ. Tiek pausts viedoklis, ka pārāk liels slogs pašlaik gulstas uz Eiropas pleciem, tas ir acīmredzami. Tiek vaicāts, kāpēc Vidējie Austrumi, kas ir vairāk saistīti ar krīzes skarto reģionu, neuzņemas solidāru atbildību. Bēgļu jautājums ir kļuvis arī par galveno uzsvaru tuvējās vēlēšanās, kas būs pēc sešām nedēļām. Kanādas medijos, atšķirībā no Latvijas (cik nu esmu paguvusi ieraudzīt), dienasgaismu neierauga materiāli, kas parāda bēgļus negatīvā gaismā. Katrā ziņā ilgi nav bijušas tik pretrunīgas sajūtas kā šajā jautājumā, galvā esmu uzrakstījusi trīs pārdomu lappuses.

Visu dienu baudām lietaino BC provinci, vien pēcpusdienā laiks mazliet noskaidrojas un varam apskatīt pāris kalnu skatus, tad atkal mākoņi visu iepako atpakaļ miglā un lietū. Pēc vairāk nekā 700 km stūrēšanas jūtamies pelnījuši gultu un paliekam kārtējā ceļmalas motelī.

7. septembris, 61. Aļaskas road-trip diena, 309. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 747 km, kopumā 16366 km.

Izdevumi (CAN, 2 pers.)

„Tālais” transports 96 CAN
Pilsētas transports
Proviants 25 CAN
Naktsmītnes 85 CAN
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 206 CAN
   
Road-trip kopējie tēriņi 6535 CAN + 1268 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.