Ziemassvētki jūlijā

Stāsti

„Zane, mums vienkārši jākāpj mašīnā un jātiek prom no šejienes”, Rafaēls saka. Katru dienu notiek kāds pasākums, tiekam aicināti pusdienās, uz jubilejām, raudzībās. Viss, lēmums pieņems – rīt mēs beidzot zūdam kokos! Abi esam slaveni neplānošanas speciālisti, tāpēc šodienas apsēšanās pie kartes un piecu minūšu ģenerālapspriede bija teju notikums. Vienojāmies turpceļā vairāk turēties ziemeļu pusē un pārāk nekavēties, lai paspētu nokļūt Aļaskā, kamēr laiks vēl ir labs, bet atpakaļ doties tuvāk ASV robežai, iespējams, iegriežoties vietām arī štatos, lai apsveicinātos ar Antarktīdas ceļabiedriem Dunkanu, Džeimiju un Džoannu.

Man arī beidzot ir parādījies beigu termiņš ceļošanai visai negaidītā formā. Pirms pāris dienām diskutējām ar ceļabiedriem par manu autovadītāja apliecības derīgumu Kanādā, kad netīšām uzmetu acis tiesību derīguma termiņam – tas ir nākamā gada februāris. Attiecīgi šis mēnesis šobrīd ir galējais mana ceļojuma termiņš. Bet, visticamāk, cilpošu mājup jau pēc šī brauciena, Rafaēls un taupība ir slikta kombinācija.

Pēdējās dienas paiet laiski gatavojoties braucienam – Rafaēls daudz laika pavada izvēloties mūziku ceļam, noslēdzam līgumu par tehnisko palīdzību ceļā ķibeles gadījumā, apmeklējam banku, kraujam kaudzē teltis, guļammaisus, virtuves piederumus un citus ceļam nepieciešamos priekšmetus. Un pa vidu tam skatāmies filmas, viesojamies draugu pasākumos un uzņemam ciemiņus – mūsu projām došanās ir vēl viens labs svinību iemesls. Rafaēla rīcībā ir plašs kempingam nepieciešamo lietu klāsts – kanādieši ir dulli uz atpūtu dabā. Tūrisma lietu veikalā vēl papildinām mūsu rocību ar katlu, pannu, pretmošķu līdzekli, ūdens kannu, plēvi, vēl vienu gāzes plītiņu (tikai 12 USD!) un kaudzi gāzes baloniņu, lai varam gatavot pēc pilnas programmas.

Šodien punktu uz „i” pieliek ģimenes variņas pie Rafaēla mammas un vecmāmiņas. Iesākumā ieklūpam avenājos un krietni samazinām sarkanās krāsas klātbūtni šajā apvidū. Tad man tiek izrādīta māja – pie sienām gozējas abu namamāšu gleznas, mamma apgalvo, ka vecmāmiņai esot lielāks talants. Kad viss apskatīts un ieradušies pārējie galda biedri – Ženija, Saimons un viņa tēvs, sēžamies pie galda. Mamma smejas, ka šīs esot Ziemassvētku vakariņas jūlijā. Īstajos Ziemassvētkos Rafaēls nebija mājās un atkal nebūs kādu laiku, tāpēc šodien ir tā retā reize, kad visa ģimene sanāk kopā. Es mazliet uzskatu sevi „par piekto riteni” šajā kombinācijā, bet visi izturas ļoti laipni, īpaši vecmāmiņa, kura savos 85. gados bārsta jokus ar melnu nokrāsu. Galdā tiek celts milzīgs salātu šķīvis, pīle, gaļas pīrāgs un dažādas uzkodas – viss ir super-truper bioloģisks. Saku Rafaēlam, ka tagad saprotu, kāpēc viņš ir tik izvēlīgs attiecībā uz ēdienu. Saldajā ir ogas ar šokolādi. Ēdienu papildina baltvīns un šampanietis, kā nojaušat, ne jau šāds tāds. Uz atvadām mamma iegrūž mums veselu maisu ar dažādiem kempingā noderīgiem produktiem – makaroniem, kartupeļiem, cepumiem, mērcēm, garšvielām utt. Mammas visur ir vienādas. Pateicamies un sabučojam visus, saņemam laba ceļavēja vēlējumus un laižam mājās – jāpabeidz kravāšanās process.

5., 6., 7., 8. jūlijs, 245., 246., 247., 248. ceļojuma diena

Izdevumi

„Tālais” transports
Pilsētas transports 15 USD
Proviants 60 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi 40 USD
Dienas bilance 95 USD
Ceļojuma bilance – 1650 USD

 

2 komentāru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.