Pilsēta ar neķemmētiem matiem

Stāsti

„Valparaiso, cik absurda tu esi… tu neesi izķemmējusi matus, tev nekad nav bijis laika apģērbties, dzīve tevi vienmēr ir pārsteigusi”, ar šo vienā no iepriekšējiem ierakstiem minētā čīliešu dzejnieka Pablo Nerudas citātu Lonely Planet iesāk iepazīstināšanu ar Valparaiso pilsētu, kurā šobrīd esmu piestājusi.

Valparaiso iespējams apmeklēt arī slavenā dzejnieka māju, kur tagad iekārtots muzejs, bet, ieraugot rindu pēc ieejas biļetēm, man pēkšņi pāriet visa vēlēšanās ieskatīties dzejnieka guļamistabā. Tā vietā klīstu pa pilsētas ielām. Vēl Lonely Planet saka, ka labākais, kas ar tevi var šai pilsētā atgadīties, ir apmaldīšanās šaurajās ieliņās. Tikai ne tad, ja kabatā ir GPS. Esmu ierīci paņēmusi līdzi slēpņu meklēšanai, bet šodien tie man nedodas rokā – vietas atrodu, bet pašus slēpņus nē, to atrašanās stipri publiskās vietas nepalīdz.

Iemesls, kāpēc es esmu iemīļojusi šo pilsētu, ir ielu zīmējumi. Tie ir faktiski uz katras mājas. Iesākumā fotografēju visus pēc kārtas, tagad esmu izlepusi un iemūžinu tikai manā skatījumā smukākos vai oriģinālākos. Ja uz mājām nav graffiti, to fasādes ir košā krāsā vai senu, šarmantu koka dēļu rotātas. Pilsēta tiešām nav saķemmējusies, bet man ne pārāk patīk pielaizītas frizūras.

Sliņķiem un tūristiem par prieku vairākās vietās uz kalna augšu var uzbraukt ar savdabību liftu. Es pāris reizes to arī izdaru, tak jau kāda atrakcija. Krāšņs ir arī vietējais tirgus – zemenes var nopirkt par pusotru, bet ķiršus – par dolāru kilogramā. Nopērku abus. Arī dārzeņi ir ļoti lēti, iegādājos šo un to, vakarā varēs uzsintezēt sautējumu, iepatikās gatavot.

Tomēr veselība joprojām viegli klibo, tāpēc vēlā pēcpusdienā jau soļoju atpakaļ, padirnēt datora sabiedrībā. Jā, un vairāk kā pēc nedēļas atkal (beidzot) rakstu „šeit un tagad”, laba sajūta.

  1. janvāris, 64. diena

 

Izdevumi:

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 6 USD
Naktsmītnes 15 USD
Izklaide
Citi 6 USD
Dienas bilance 27 USD
Ceļojuma bilance – 537 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.