Nav obligāti jālasa

Dzīve

Nezinu vai arī šodien ir tāda prakse, bet mūsu laikos uz skolas brīvlaiku iedeva sarakstu, kas saucās „obligātā literatūra”. Esmu Grāmattārps pēc būtības un vasarās (un ne tikai) mana galvenā nodarbe bija lasīšana. Es izlasīju teju visu grāmatplauktu, izņemot tos nosaukumus, kas ietilpa iepriekšminētajā sarakstā.

Zaļo zemi es izlasīju aptuveni 3. klasē. Nevis tāpēc, ka tā bija obligātā literatūra, bet gan tāpēc, ka vēl nebija. Brāļiem bija un, klausoties viņu vaidus par šo garadarbu, nolēmu uzzināt, kāpēc tas tik baiss. Paņēmu, izlasīju un tā arī nesapratu, kur bija jāvaid. Normāla grāmata.

Kāpēc šo stāstu? Šovakar mana prāta programmā „obligāti jādara” bija spāņu valodas mācīšanās. Tā vietā – es pārveidoju šo blogu, izdarīju lietas, ko nevarēju saņemties mēnešiem. Tagad šeit ir teju viss, kā es gribēju – īsā adrese, var pievienot rakstus pēc sadaļām un tamlīdzīgi. Spāņu valoda? Ehh, vēl jau arī rītvakars priekšā ;).

Un tā visu dzīvi. Kad jāmācās eksāmeniem – māja ir uzpucēta, dārzs izravēts, pusdienas ar 3 ēdieniem galdā. Jāatzīst, ka tā nav visai ierasta situācija. Piemēram, šobrīd ļoti skaidri var redzēt, ka man sen nav bijis jāgatavojas eksāmenam.

Līdzīgi ir ar iepirkšanos. Ja meklē konkrētu apģērba gabalu vai iecerētu dāvanu kādam – skuju! Stundām vari apstaigāt veikalus, līdz riebumam pielaikot 18 blūzītes, visas garām. Bet, ja tu vienkārši, skrienot uz kino, kāda veikala skatlogā ieraugi smukāko blūzīti „ever”, tad parasti ir – iegāju, uzmērīju, nopirku! Un blūzīte der kā uzlieta un kalpo vēl šobaltdien.

Protams, citreiz vienkārši ir lietas, kas jāizdara, un viss. Tad, galvenais nefilozofēt, ķerties vērsim pie ragiem, un kā jau aprakstīju kādā iepriekšējā blograkstā, vienkārši paveikt veicamo. Viena no piecām Kundalini jogas Ūdensvīra laikmeta sutrām, stāsta tieši par to: „When the Time is on You, Start, and the Pressure will be Off”. Pārējās arī ir vērts izlasīt (bet nav obligāti :)): http://www.3ho.org/kundalini-yoga/aquarian-age/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.