Šorīt esmu ieradusies brokastīs laikus un dzirdu, kā parasti tās sākas: ar Ksenijas skaidrojumu par to, kas redzams uz galda. Daļa no brokastīm – maize, smēriņi, pesto, olīvas, siers un citi gardumi ir nemainīgas vērtības, bet katru dienu tiek servēts arī kas citādāks. Šorīt tie ir amaranta salāti, maizītes ar mocarellu un kaltētiem tomātiem, bet... lasīt vairāk
Place: Italy
Šī rīta brokastu īpašais gardums ir ceptu un svaigu kabaču salāti īpašā mērcē un, kad tie ir teju izēsti, Ksenija piemet klāt sagrieztu fenheli un bumbieri – šis salikums garšo vislabāk no visa! Pēc ieturēšanās dodos krāmēt somu, jo šovakar neatgriezīšos šeit, bet gan palikšu Pizā. Nekā daudz jau man nav, tomēr pa šīm dienām... lasīt vairāk
Šādās smalkās vietās dod arī brokastis, tās vienmēr motivē piecelties laikus. Es teiktu, ka jaukākā brokastu daļa ir nevis ēdiens (tam nav ne vainas), bet gan vide un aksesuāri. Veci trauku skapji, uzraksti uz sienām, gleznas un logi, kuros kliedēta gaisma ieplūst caur ārpusē augošiem vīteņu aizkariem. Paēdusi dodos uz istabu parakstīt. Tur priekšā rosās... lasīt vairāk
Brokastis pieejamas līdz 10, īsi pirms tam nokāpju uz pirmo stāvu, kur tās tiek servētas. Ieturos, tad ieleju vienu kafijas tasi līdzņemšanai, man patīk no rīta rakstīt kafijas sabiedrībā. Esmu tikko atgriezusies istabā, uzvilkusi ērtu T-kreklu un atvērusi datoru, kad atskan uzstājīgi klauvējieni pie durvīm. Ne tikai tie. Diezgan skaļa un barga sievietes balss saka... lasīt vairāk
Īsti nezinu, vai man atvainoties un atzīties mīlestībā viesnīcai šodien vai rīt, kad no tās šķiršos. Katru dienu, pamanot jaunas detaļas, uzzinot jaunus stāstus, es iemīļoju un cienu šo vietu aizvien vairāk. Man ir sajūta, ka šis ceļojums man rāda, kā vietas, lietas un cilvēki atklājas pamazām. Kā viss satiekas, sasienas, saķēdējas, savienojas, saplūst, saaužas... lasīt vairāk
Šorīt pamostos ar vieglām skumjām, jāšķiras no Pizas un šīs brīnišķīgās viesnīcas. Pie brokastu galda atvados no apkalpojošā personāla meitenēm, esam pa šīm dienām iepazinušās. Vakar aprunājos ar Martu, kura Pizas universitātē studē tūrismu un raksta diplomdarbu par viesnīcu. Viņa aizveda mani uz veco virtuvi, vērsa uzmanību uz vēsturisku ēdienkarti pie sienas. Atbilstoši laikmeta tendencēm... lasīt vairāk
Sēžu pie brokastu galda, stumju aiz vaiga kartupeļu gnočus ar trifelēm, grauzdētas maizītes ar vistas aknu pastēti un kaperiem, svaigus salātiņus ar svaigu kabacīti un citus labumus. Lai nu ar ko, bet ar brokastīm šī vieta sit pušu smalkākās viesnīcas! Pēc brokastīm seko ierastā atpūtas pauze, bet 11:30 visi dodas ceļā. Visi nē, šodien Liene... lasīt vairāk
Šī rīta īpašais brokastu gardums ir kastaņu maize. Kastaņu milti ir tikai nedaudz dzeltenāki nekā kviešu, bet izcepot tie pārvēršas tumši brūnā plācenī. Kad tikšu pie sava kofera, kuru Liene laipni piekrita man atgādāt uz Latviju ar auto, arī pamēģināšu tādu izcept. Tūlīt Toskānā sākas viena no interesantākajām lietām – olīvu vākšana. Mājas saimniece nostiepusi... lasīt vairāk