Dators meklē saimnieku

Dzīve

Regulārie bloga lasītāji varētu atcerēties manu dzimšanas dienu pirms vairāk nekā trim gadiem, kuru sagaidīju ASV ceļojumā kopā ar Antarktīdas cīņu biedriem Dunkanu un Rafaelu. Toreiz mani bija piemeklējusi ķeza – nelabu galu bija ņēmis mans dators, riskējot atstāt jūs bez piedzīvojumu aprakstiem. Mani ceļabiedri šo jautājumu uztvēra gana nopietni un dzimšanas dienā tiku pie pārsteiguma dāvanas – datora. To dienu var atsaukt atmiņā, pārlasot šo ierakstu.

Par datoru varu teikt to, ka tajā laikā šis reāli izglāba manu ceļojuma noslēgumu. Tas ir piemērots tekstu rakstīšanai, interneta lapu aplūkošanai, minimālām darbībam ar fotogrāfijām un video. Tā kā dators ir mans ikdienas sarunu biedrs, maizes pelnītājs un visādi citādi ļoti būtisks dzīves elements, tad draugu dāvinātais eksempārs īsti netika galā ar maniem datu apjomiem un to apstrādi, šobrīd lietoju citu datoru.

Tā nu pārcilājot mantas un atmiņas, nolēmu, ka laiks dāvanai atrast citu saimnieku. Gribu vēlreiz uzsvērt, ka īpaši ņiprs šis nav, bet pamatdarbībām der. To var lieto arī kā planšeti, jo ekrāns atdalās no klaviatūras. Ā, atcerējos – šim ir pazudis oriģinālais lādētajs, es to pabaroju ar telefona lādētāju, attiecīgi uzlādes iekārtas jautājums būs jārisina jaunajam saimniekam. Galvenie tehniskie parametri:

Modelis NuVision TM101W535L, izskatās aptuveni tā – https://www.blinq.com/detail/electronics/laptops-tablets/tablets/nuvision-10-1-2-in-1-tablet-32gb-windows-8-1-black-tm101w535l/478600

Procesors – Intel Atom Z3735F

Operatīvā atmiņa – 2 GB

Sistēmas disks – 32 GB + MicroSD karte 32GB

Ekrāna izmērs – 10 collas

Operētājsistēma – Windows 10 Home

Ja zināt kādu, kam tas var noderēt, dodiet ziņu kopā ar nelielu aprakstu, kāpēc datoram vajadzētu pārcelties tieši pie šī cilvēka. Lūdzu rakstiet to pie šī raksta komentāros, lai vieglāka “loģistika”. Pieteikumus gaidu līdz svētdienas, 17. marta vakaram. Ja būs vairāki forši ieteikumi, izlozēšu vienu vai palūgšu, lai Dunkans izvēlas. 🙂

9 komentāru

  • Sveiki!
    Dators ļoti noderētu izstādes ierīkošanā. Nepieciešams fotogrāfiju demonstrēšanai. Pretī-bloga reklāma visu izstādes laiku;).

  • Paldies, Līga, par interesi! Atbilde sekos pirmdien, bet tikmēr gribēju vērst uzmanību, ka ekrāns un ietilpība šai ierīcei ir diezgan neliela. Pie reizes – kas par izstādi? 🙂

  • Labdien! Es cenšos palīdzēt visiem cilvēkiem, kuri man lūdz datorus. Kārta ir pienākusi šai sievietei. Šeit būs viņas teksts
    —Labdien. Man jūs ieteica no projekta Proti un Dari Laila. Esmu tris bērnu mamma,drīz būs 4 bērniņš. Esmu no Tukuma. Caur projektu esmu uzsākusi autokursus uz B kat. Vēlētos caur tālmācību pabeigt vidusskolu, bet lieta tāda,ka man ir dators, bet viņam ir daudz tehnisku problemu,kas apgrūtina man pilnvērtīgu mācīšanos. Esam trūcīga ģimene, remontu nevaram datoram atļauties. Laila ieteica sazināties ar jums,varbūt varat kā palīdzet?
    Man un vecākajai meitai ir arī divi telefoni ar defektiem,kas traucē pilnvērtīgi sazināties.

    Rakstiet man Facebook Gatis Ivanovs

  • Sveika! Kad ceļoji, sekoju līdz taviem piedzīvojumiem un ļoti priecājos par vispasaules apsveikumiem Vijai+Andrim! Paldies, ka tu dalies ar savas dzīves mirkļiem un iedvesmo arī mūs!
    Bet, ja nebūtu datora, nebūtu tādas iespējas iedvesmot..gluži kā manā darbā BKUS Vecāku mājā. Tur gan mums vecāki jāatbalsta un jāiedvesmo klātesot, bet fantastiskā brīvprātīgo komanda jāmotivē, jāapmāca un jāinformē neklātiene, un tam ļoooooti nepieciešams tāds draugs kā dators – mazs, pārnēsājams un jebkurā vidē pieejams! Lai iedvesma vairo iedvesmu!

  • Čau,Zane!
    Šis ir fantastiski!
    Man sava dators nav bijis jau ļoti sen. Visu laiku esmu kaut kā izbraukusi ar darba datoriem vai kāds iedod savu veco, kuriem daudz visādes kaites.
    dzīvoju laukos un ilgi sadarbojos ar kādu cilvēku,kuram rakstīju saturu par lietām,kas mani nesaistīja un bija ļoti grūti to vispār darīt, bet ar šo gadu beidzot saņēmos pateikt NĒ. Diemžēl saturu veidoju no datora,kuru man piešķīra un tagad ir pagājis mēnesis – man tas jāatdod atpakaļ.
    Es sameklēju burvīgu projektu,kura idejai ticu un kurai tagad varu rakstīt saturu,bet ir problēma atrast jaunu datoru – man patīk nepirkt jaunas lietas un izmantot to, kas ir pieejams. Tāda arī mana dzīves filozofija. Tāpēc šis piedāvājums šķiet tik fantastisks.
    Datoru izmantoju lielākoties tikai, lai rakstītu – lai mazliet sapelnītu naudiņu, gan veidoju savu personīgo ierakstu kràtuvīti. Varbūt kādreiz uzrakstīšu kaut ko vairāk. Draugi saka,kam man sanāk. Sapņi,sapņi!

    Lai Tev veicas un skaistas, saules pilnas dienas! 🙂

  • Manai jaunākajai salūza dators. Pagaidām finanšu plūsma nav iestabilizējusies, tāpēc dalām manu, kas mzlt sarežģīti – jo es strādāu no mājām, savukārt viņa mācās tālmācībā. Bet nu es tā ļoti nekonkurēju, saprotu, ka kādam tas var būt svarīgāk.

  • Sveika, Zane!
    Tavu blogu lasīt jeb pareizāk sakot dzīvot līdzi Taviem ceļojumiem sāku vairākus gadus atpakaļ. Tādejādi esmu pabijusi gan Antarktīdā, gan Dienvid un Ziemeļamerikā, gan Āzijā. Feini!
    Ar Tevi kopā Austras mājā mēģināju saprast – vai joga ir tas, ko gribu darīt regulāri. Laikam ne šobrīd, jo ticu, ka viss notiek jeb atnāk īstajā laikā.
    Bet nu par Tavu nodomu atdāvināt savu datoru. Es vēlētos, lai tas nonāktu pie manas 16-gadīgās meitas, kura savu dzimšanas dienu nosvinēja pirms dažām nedēļām. Kāpēc viņai? – šobrīd skolā aizvien vairāk ir jāgatavo esejas, prezentācijas un dažādi projekti. Un ja informāciju var meklēt caur telefonu, tad uzrakstīt darbus gan ne. Šobrīd izlīdzamies ar manu darba datoru, jo mans dators vienkārši “izbeidza savu dzīvi” (un jauna iegāde atliekas, jo vienmēr ir citas – steidzamākas lietas). Bet darba datora izmantošana nav risinājums ilgtermiņā, jo vakaros esmu vēlu mājās un meita tikai tad var sākt ko rakstīt, veidot. Ar savu datoru tas viņai būtu vienkāršāk, nevajadzētu gaidīt, kamēr mamma no kora mēģinājuma pārnāk.
    Nododu nu lemšanu Tavās vai Dunkana rokās. Lai vai kā tur beigās būs, Tavs blogs joprojām ir manu lasāmo lapu sarakstā.
    Veiksmi Tev tavos ikdienas darbos!
    Ar cieņu,
    Inguna

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.