Parāde

Stāsti

Šodien Guelph notiek Santa Klausa skrējiens un parāde – diezgan tradicionāla padarīšana Kanādā. Džoanna un viņas draugs Blērs šos pasākumus atceras kopš bērnu dienām, arī tagad skatītāju pūlī ir pamatā bērni. Un daži ziņkārīgi tūristi.

Parāde sākas ar pārtikas bankas centieniem vākt līdzekļus, tad pastnieki aicina nodot Santa Klausam adresētās vēstules, pēc tam var skatīt visu, ar ko vietējā kopiena aizraujas – soļo pūtēju orķestri, mākslas skolas, dejotāji, skrituļslidotāji, velosipēdisti. Dzīvnieku patversmes ieradušās ar dažiem iemītniekiem, kas varbūt atradīs nākamo saimnieku skatītāju rindās. Ārsti un ugunsdzēsēji vēl mierīgu svētku laiku pašiem un sašiem. Daudzi gājiena dalībnieki dala saldumus, tie pamatā tiek bērniem pirmajās rindās, bet ugunsdzēsēji, šķiet, pat šādā brīdī ir apdomīgāki – viņi vienīgie ievēro kautrīgākos mazos aizmugurē un piešķir našķus tieši viņiem, kā arī dažai labai mammai. Kas zina, kuram prieks lielāks. Tad parādās gājiena dalībnieki, kas mani pārsteidz un arī aizkustina visvairāk – priecīgus svētkus vēl arī vietējā indiešu sikhu kopiena. Teorētiski – kas viņiem daļas par tādiem Ziemassvētkiem, bet dzīvojot šeit, viņi šādi pauž respektu pret apkārt dzīvojošajiem. Kaut kāds vieglums sajaucas ar pēdējā laika smagumu.

Kad aizlīgojušas pēdējās “kamanas” ar pašu galveno svētku tēlu, visi aši izklīst. Arī mēs atvadāmies no Džoannas un Blēra, kas, starp citu, iepazinušies pirms pāris mēnešiem un tagad ir tāds iemīlējies pāris, ka nenoskatīties, jo kas gan mīlestībai daļas gar gadiem.

Tagad braucam pie mūsu pēdējā šī ceļojuma “pieturas punkta” Kīta – viedā mezglu vīra, kura nojumi okupējām lietainajā Denali parkā Aļaskā un kura ietekmē Rafaēls apmeklēja dabā izdzīvošanas nometni, kamēr es biju Filipīnās. Kīts dzīvo stundas braucienā no Guelph un, lai dzīve nešķistu pārāk garlaicīga, ir pazīstams ar Džoannu – viņi savulaik strādājuši kopā pie dažiem projektiem, jo Džoanna ir arhitekte, bet Kīts – enerģijas speciālists.

Līdz ar saulrietu ierodamies pie Kīta – pirmo nakti paliksim pie viņa dzīvoklī, bet jau rīt visi kopā dosimies uz mazu namiņu meža vidū, apstākļiem, kas man daudz vairāk asociējas ar Kītu.

15. novembris, 117. Aļaskas road-trip diena, 378. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 98 km, kopumā 29202 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 52 CAN
Naktsmītnes
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 52 CAN
   
Road-trip kopējie tēriņi 7002 CAN + 4940 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.