Lietus diena

Stāsti

No rīta aiz loga plosās negaiss – dzirdami pērkona dārdi, plaiksnī zibens un no debesīm gāžas ūdens šaltis. “O, tas jau nav ceļš, tā ir upe”, Rafaēls konstatē, paskatoties pa logu. Šerila pastāsta, ka ap pieciem no rīta saņēmuši brīdinājuma īsiņas telefonā par tornado draudiem, bet izlasījuši tās ap deviņiem, kad viss jau bijis garām. Vēl stundu turpina gāzties balta siena, līdz lietus pamazām norimst. Mājā pazūd elektrība un Šerila aizdedz veselu sveču plejādi. Man patiesībā patīk šāds laiks – var bez sirdsapziņas pārmetumiem sēdēt mājās un rakstīt (kamēr datora baterija nebeigsies). Priecājamies, ka paspējām vakar apskatīt saules pielietu pilsētu, šodien ir pavisam cita aina.

Džims aizbrauc ar Rafaēlu uz servisu pēc auto, mēs ar Šerilu paliekam laiskoties mājās. Beidzot ir laiks Gunitas Aizstrautas atsūtītās meditācijas izpildei – nolienu dārza lapenē un izdaru darāmo. Diezgan interesanti, padalīšos ar Gunitu privāti. Paldies!

Kolīdz esmu pabeigusi meditāciju, Šerila ir finišējusi brokastu gatavošanu, bet vīri atgriežas no servisa ar labām ziņām – mašīnai tomēr neesot nekāda vaina – mehāniķi raustīšanos skaidro ar sliktas kvalitātes degvielu. Pa ceļam šie piestājuši pie upes, kas ir parasti ir baseins, bet tagad pār peldvietu gāžas brūni straumes mutuļi un ūdens līmenis ir pāris metrus augstāks. Bijām domājuši šodien doties turp, bet varenais lietus ir mainījis mūsu plānus.

Tā nu ļaujamies lietus noskaņojumam un pavadām dienu mājās – rakstot, lasot, sarunājoties. Pievakarē mēs aizšaujam uz bodi un sapērkam visādas špaizes – šovakar gatavosim vakariņas. Beigās gan vakariņas gatavo Rafaēls, es nozūdu ar Džimu viņa video pasaulē, Džims man palīdz ar padomiem un mūziku vienas ieceres īstenošanai. Pēc stundas no lejas sāk kārdinoši smaržot un drīz vien atskan paziņojums, ka vakariņas ir gatavas. Tās ir ideālas. Pieēdušies un izpļāpājušies, noslēdzam vakaru ar filmu, par godu rītdienas Halovīnam, noskatāmies vampīrfilmu “No krēslas līdz rītausmai”. Kādreiz man tā šķita dikti briesmīga, tagad drīzāk smieklīga. Un jauki apskatīt Džordžu Klūniju un Kvnetinu Tarantino jaunībā.

30. oktobris, 101. Aļaskas road-trip diena, 362. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 0 km, kopumā 25382 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 58 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 58 USD
   
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 3760 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.