Kaučsērfings Ostinā

Stāsti

Prātojam, ko tādu labu lai aizved kā ciemakukuli mūsu kaučsērfinga namamātei. Ieraugām ceļmalā milzīgu ķirbju parādi un lieta atrisināta – aizvedīsim viņai oranžo skaistuli. Lai grebj Halovīna briesmekli vai liek zupas katlā, tā vairs nav mūsu darīšana.

Divos dienā, pēc nelielas maldīšanās Teksasas galvaspilsētas Ostinas apkaimē, spiežam zvana pogu pie glītas privātmājas ar nelielu dārzu tās priekšā. Šerila aicina mūs mājā, tur iepazīstamies ar viņas dzīvesbiedru Džimu. Abiem ir 66 gadi, gaišas galvas un prāts. No atsauksmēm mājas lapā nojautu, ka viņi ir fantastiski cilvēki un mājvieta burvīga – tieši tā arī ir. Mēs tiekam pie savas istabas, iespējas lietot veļasmašīnu un pusdienām.

Abi jau ir oficiālā pensijā, bet mierā neliekas. Šerila strādājusi par medmāsu, bet Džims ir videospeciālists un arī tagad realizē visādus projektus. Viņi ir no tiem cilvēkiem, ar kuriem pēc dažām minūtēm esi iegrimis diskusijā par pasaules kārtību un pēc pavisam īsa brīža nesaproti, kāpēc pulksteņa rādītāji nez kāpēc paskrējuši stundu uz priekšu.

Sākotnēji bijām iecerējuši jau šovakar mesties Ostinas apskatē, bet pēc pastaigas pa apkaimes ieliņām, konstatējam sagurumu un pavadām laisku pēcpusdienu tepat mājās. Vakara pusē Šerila vaicā, vai mēs nevēloties apmeklēt kādu no daudzajiem šejienes krogiem, kuros notiek koncerti. “Sure”, mēs nosakām un kāpjam saimnieku auto.

Iesākumā viņi mūs aizved uz vietu, kur spēlē dzīvā mūzika, kas vienlaikus tiek retranslēta vienā no Teksasas radiostacijām. Vakars ir silts, apkārt čalo ļaudis, saostās suņi, virs galvas vijas lampiņu virtenes – tāds Kalnciema ielas noskaņojams. Uzsaucam sev un pārim gardas tako vakariņas, tad pārceļamies uz citu vietu, kur notiek stand-up comedy. Atkal jau mana angļu valoda neļauj noķert visus jokus, bet tāpat ir gana jautri. Manā galvā Teksasa bija iesēdusies kā diezgan konservatīva vieta, bet pagaidām nekas par to neliecina – komiķiem nav nevienas svētas tēmas, cilvēki ir atvērti un atsaucīgi. Nemaz nerunājot par mūsu saimniekiem, kas ir super progresīvi domājoši. Pēc komēdijas mums jau acis lēnām veras ciet, bet Šerila un Džims vēl grib parādīt mājām tuvāko pasēdētavu, kas no veikala lēnām pārtapusi krogā. Tomēr arī veikals šeit joprojām eksistē. Rafaēls ir pilnīgā šokā par vīna un alus sortimentu. Viņš šeit atrod tādus beļģu retumus, kurus sakās citur ar uguni meklējis. Man tie nosaukumi neko neizsaka, bet speciālisti var bildēs aplūkot etiķetes, tas esot kaut kas varen smalks.

28. oktobris, 99. Aļaskas road-trip diena, 360. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 119 km, kopumā 25372 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 80 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 80 USD
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 3682 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.