Pavasara talka Mindaugās: “Namiņš top!”

Stāsti

Raugoties uz maiju, droši varu dēvēt to par talku mēnesi – pagājušajās brīvdienās devāmies palīgā brālim cīnīties ar malku Ragaciemā, ka arī apguvām kartupeļu vagas laukos, 12. maijā malkas pasākums plānojas manā mežā (ja kāds vēl nav pieteicies, bet grib pievienoties, dodiet ziņu), nedēļas nogalē pēc tam plosīsimies Latgalē. Bet, iemesls, kāpēc es rakstu šo visu ir, tadam!26. maijs (sāksim darbošanos ap 10 rītā), maija pēdējā sestdiena!

Šajā dienā visi tiek aicināti satikties Mindaugu mājās, netālu no Bērzkroga, lai turpinātu labas tradīcijas. Kā mums gāja pirmajā talkā aizpērnā gada vasarā, var izlasīt šeit. Šoreiz, pavasara talkā, galvenais darbs būs nelielu koka telšu-namiņu būvniecība (ierosmei var skatīt foto zemāk), lai Mindaugu ciemiņiem (tai skaitā mums pašiem) nākotnē būtu kur nakti pārlaist, kad pēc kārtīga pirts rituāla negribas nekur doties. Pirms būvēšanas būs jāveic vietas sagatavošana, pēc tam sekos koka darbi Jāņa virsvadībā, bet noslēgumā būs jādod namiņiem vārdi. Dažādībai būs pieejami arī citi darbi – malkas skaldīšana un krāmēšana, zāles un dīķa pļaušana, uzbrukums pirmajām nezālēm utt. – katrs atradīs kaut ko saviem spēkiem un interesēm piemērotu.

Protams, neizpaliks arī svarīgākā talku sastāvdaļa – kārtīga paēšana un vakarēšana. Vakarēšanas sadaļā Jānis parādīs, kā pareizi iepērt ļaudis ar klūgu slotiņām (smalki tas saucas – vibroakustiskā masāža) – varēsim patrenēties cits ar citu, dienas gaviļnieks Eduards būs atbildīgs par makšķerēšanas meistarklasi (šeit viņš ar tādu pagājušajā nedēļā vietējā dīķī noķertu nelielu līdaciņu) un būs iespēja papērties kopā ar Mindaugu pirts gariņu. Saimniekiem pieejam arī kāda ģitāra un akordeons, būtu tik kāds spēlēt pratējs!

Līdzi ņemami cimdi, ja ir – darba instrumenti (kāds cirvis, zāģis, skrūvgriezis, urbis, dārza ķeksis), spars un prieks! Pieteikties var šajā FB pasākumā vai, zvanot Jānim 29132725!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.