Īstais brīdis sākt jogot ir tagad jeb jogas kalendārs aprīlim

Dzīve

Kad sāku strādāt, biju šaubu pilna, vai izdosies apvienot darbu ar jogas nodarbību vadīšanu, bet nu jau teju četrus mēnešus tas tomēr ir izdevies. Jāteic, ka arī par šo tēmu esmu sevi gana daudz šaustījusi – braucot uz nodarbību domāju – viss, pēdējo reizi – pateikšu meitenēm, ka netieku ar visu galā un basta. Pēc nodarbības – ak, Dievs, cik labi – cilvēki forši, pasaule skaista, miers virs zemes un viss pārējais. Un tad kādā brīdī padomāju ar skatu no malas – ja jau katra jogas reize rada manī tādu pozitīvu enerģijas lādiņu – tad kāpēc es gribu pārtraukt ko tādu, kas sniedz prieku un gandarījumu.

Lai nu kā, esmu nolēmusi vismaz tuvākajā laikā ar jogu uzturēt tuvas attiecības, jātur vien īkšķi, lai veselība ļautu. Šorīt esmu kārtīgi novingrojusies un saelpojusies, tāpēc šobrīd nezinu, kur likt entuziasmu. Rezultātā – šeit būs jogas kalendārs marta pēdējai nedēļai un aprīlim.

Pamatā nodarbības notiek Austras mājā, Čiekurkalnā, Čiekurkalna 3. šķērslīnijā 30. Katrai nodarbībai Austras mājas lapā izveidoju Facebook eventu, tāpēc vienkāršākais veids, kā pieteikties, ir piesekoties “Austras mājas” FB lapai (https://www.facebook.com/austrasmaja/) un tad atzīmēt pie attiecīgās nodarbības “going”. Atsāku sezonu arī Meža mājā (pie Vangažiem), divas nodarbības – 2. aprīlī un 22. aprīlī – notiks tur, pieteikšanās, zvanot/rakstot man 29414142, tad izstāstīšu par nokļūšanu. Nodarbības joprojām ir par ziedojumiem. Viss inventārs pieejams uz vietas, jāuzvelk tikai ērts apģērbs vingrošanai, vēlams paķert līdzi ūdens pudeli un dabīga materiāla galvassegu meditācijām.

Nebūs lieki arī atgādināt, ka jums nav jābūt ar īpašu lokanību vai ko citu apveltītam, lai nodarbotos ar jogu – katrs var pildīt vingrojumus pēc savām spējām un izjūtām. Es joprojām daudz ko nevaru izpildīt perfekti, bet, kopš par to neuztraucos, dzīve ir kļuvusi daudz patīkamāka un vēlme jogot – lielāka.

Tiekamies uz paklāja!

27. marts, otrdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Saules enerģijas krija
  • Pamata elpošanas vingrojumu sērija

Šī vienkāršā Kundalini jogas krija, kas nes Saules vārdu, veicina gremošanu, samazina svaru, padara prātu skaidru, analītisku un uz darbību orientētu. Kad jums ir daudz “Saules enerģijas”, jums nav auksti, jūs esat enerģisks, ekspresīvs un entuziasma pilns. Tā ir arī attīroša enerģija. Elpošanas vingrojumu komplekss sniedz ātru enerģijas lādiņu, palielina uztveres skaidrību un līdzsvara sajūtu – tas ir efektīvs veids kā ātri sevi “restartēt”.

29. marts, ceturtdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Atbrīvošanās no pirms menstruālās spriedzes un seksuālās enerģijas līdzsvarošana
  • Perspektīva un emocionālais līdzsvars

Lai vīriešus nemulsina krijas nosaukums, šie vingrojumi ir lieliski piemēroti abiem dzimumiem, jo līdzsvaro seksuālo enerģiju. Vīriešiem tas arī palīdz prostatas dziedzera veselībai, bet sievietēm – neregulāru vai sāpīgu menstruāciju novēršanai. Savukārt, meditācija ir viena no Kudalini un arī Hatha jogas pamattehnikām, kas stimulē smadzeņu spēju uztvert jaunas iespējas un palīdz atbrīvoties no “iemītām taciņām”. Īpaši vērtīga šī meditācija ir pēc intensīva stresa vai šoka. Veicot to pirms miega, liksiet rūpēm pagaist.

2. aprīlis, pirmdiena (brīvdiena), 10:00 – 12:00, Meža māja

  • Krija nervu sistēmai un dziedzeru līdzsvaram
  • Pamata elpošanas vingrojumu sērija

Šī krija ir paredzēta stresa samazināšanai, stiprinot ķermeni un prātu, lai tie reaģētu uz pārmaiņām veselīgā veidā. Elpošanas vingrojumu komplekss sniedz ātru enerģijas lādiņu, palielina uztveres skaidrību un līdzsvara sajūtu – tas ir efektīvs veids kā ātri sevi “restartēt”.

3. aprīlis, otrdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Krija virsnieru dziedzerim un nierēm
  • Meditācija projekcijai un aizsardzībai
    Nodarbībā stiprināsim dziedzerus un nieres, no kuru līdzsvara bieži vien atkarīga mūsu dzīves uztvere un kvalitāte. Ja ar dziedzeriem kaut kas nav kārtībā, mēs dusmojamies un jūtamies noguruši. Līdzsvarojot to darbību, sākam tvert dzīvi un notiekošo mierīgāk. Par meditāciju ir teikts tā – “šī meditācija padarīs jūs par apburošu un magnētisku personību ar daudziem negaidītiem draugiem. Mantra piepildīs jūsu magnētisko lauku ar aizsargājošu gaismu.”

5. aprīlis, ceturtdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Krija imūnsistēmai
  • Meditācija imūnsistēmai
    Lai izvairītos no slimībām un saaukstēšanās, svarīgi rūpēties par gremošanas un izvades sistēmām, kā arī stimulēt vielmaiņu. Šī krija stiprina ķermeni un palīdz mums izvairīties no slimībām. Īsā un spēcīgā meditācija darbojas kā imūnterapija. Mums visiem ir dota spēja tikt galā ar savu dzīvi un tās izaicinājumiem – mums ir morālais, mentālais, emocionālais un fiziskais spēks, kas ir savstarpēji saistīti. Dusmas, vainas apziņa un sevis šaustīšana traucē šiem visiem spēkiem sekmīgi darboties. Lai “iedarbinātu” savu imūnsistēmu, mums jātiek pāri šiem traucēkļiem. Labā smadzeņu puslode glabā mūsu negatīvās emocijas, kas var novest mūs līdz depresijai un imūnās sistēmas darbības traucējumiem. Šī meditācija stimulē simpatikso nervu sistēmu un labo smadzeņu puslodi, līdzsvarojot to. Noteikti jāpaņem līdz galvassega!

 

10. aprīlis, otrdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Jaunas plaušas un aprite
  • Dziedināšana ar Siri Gaitri mantru
    Krija stiprina plaušas un cirkulāciju visā ķermenī, lieliski sagatavojot mūs meditācijai. Par meditācijā izmantoto mantru ir teikts, ka dažas mantras ir jālolo kā dārgakmeņi un Siri Gaitri ir viena no tām. Mantra piesaista mirdzošo Kosmosa dziedināšanas enerģiju kā dārgakmens saules starus, panākot būtiskas vielmaiņas izmaiņas, bet smadzenēs tā balansē abas puslodes, aktivizējot neitrālo prātu.

12. aprīlis, ceturtdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Krija mugurkaulam un lokanībai
  • Sitali pranajāma
    Šī būs krija, kas izvingrinās visu ķermeni un jo īpaši mugurkaulu. Tā ir piemērota pieredzējušiem un lokaniem jogotājiem, bet mēs pildīsim visus vingrojumus īsāku laiku un starp tiem atpūtīsimies. Jogī Badžans ir teicis, ka pildot šo kriju pilnu laiku sešus mēnešus pēc kārtas, var tikt galā ar vairumu problēmām, kas saistītas ar mugurkaulu. Noslēgumā pildīsim meditāciju, kuru var viegli praktizēt ikviens, tā palīdz uzlādēties, sniedzot spēku un dzīvīgumu.

17. aprīlis, otrdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Nabhi krija pranas un apanas līdzsvaram
  • Meditācija labklājībai
    Šī krija līdzsvaro pranu un apanu, iesākumā fokusējoties uz trešo čakru, bet pēc tam uz sirds centru. Tā lieliski palīdz kopējam spēkam, gremošanai, vēdera rajona tonusam. Krija remdē vieglu depresiju un attīsta dziedinošo pranas plūsmu caur rokām. Noslēgumā pildīsim meditāciju, kas piesaista labklājību.

19. aprīlis, ceturtdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Krija magnētiskajam laukam un sirds centram
  • Meditācija sirdsmieram
    Šī krija palīdz koordinēt un atjaunot nervu sistēmu, stimulējot sirds centru. Jūsu labsajūta, laime un “pieslēgums” dzīvei ir atkarīgs no individuālā psiho – elektromagnētiskā lauka līdzsvara. Ja tas ir spēcīgs, jūsu muskuļi, nervi un smadzenes strādā koordinēti. Šī krija palīdz līdzsvarot asins sastāvā esošos pamatelementus un hormonus, kas atbild par nervu sistēmas uzturēšanu kārtībā. Meditācija sirdsmieram palīdzēs sakārtot attiecības ar sevi un apkārtējiem. Ja esat vīlušies darbā vai personiskajās attiecībās, izpildiet šo meditāciju, pirms pieņemiet tālāko lēmumu. Kad tas izdarīts, rīkojieties no sirds!

22. aprīlis, svētdiena, 10:00 – 12:00, Meža māja

  • Krija vispārējai ķermeņa lokanībai
  • Dziedinoša meditācija ar Siri Gaitri mantru

Nodarbībā pildīsim vingrojumu kompleksu, kas nes Rīta krijas nosaukumu – tajā apvienoti dažādi iesildīšanās vingrojumi, lai sagatavotu ķermeni jaunai dienai. Par meditācijā izmantoto mantru ir teikts, ka dažas mantras ir jālolo kā dārgakmeņi un Siri Gaitri ir viena no tām. Mantra piesaista mirdzošo Kosmosa dziedināšanas enerģiju kā dārgakmens saules starus, panākot būtiskas vielmaiņas izmaiņas, bet smadzenēs tā balansē abas puslodes, aktivizējot neitrālo prātu.

24. aprīlis, otrdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Krija nierēm
  • Meditācija ego izmainīšanai
    Krijā ietverti vingrojumi, kas stiprina nieres un urīnceļu sistēmu, tos noderīgi veikt arī trūces gadījumos. Finālā būs ļoti spēcīgi attīrošs vingrojums, kuru precīzi izpildot, efekts ir līdzinās 48 stundu vingrošanai. Meditācijā strādāsim ar savu ego. Meditāciju var izmantot cīņai pret spriedzi un hipertensiju, tā palīdz koncentrēties un attālināties, lai spētu no malas novērot savas pieķeršanās. Kolīdz jūs šīs pieķeršanās esat atpazinuši, varat pārstāt ar tām identificēties un attiecīgi atbrīvoties no tām.

26. aprīlis, ceturtdiena, 18:30 – 20:30, Austras māja

  • Desmit ķermeņu atmodināšana
  • Laya Yoga meditācija
    Kā liecina krijas nosaukums, tajā ietverti vingrojumi, kas vispusīgi izvingrina gan fizisko, gan pārējos ķermeņus, kas jogas izpratnē ir negatīvais, pozitīvais un neitrālais prāts, loka (arkas) līnijas, kā arī auras, prānas, smalkais un mirdzošais ķermenis. Krijai pieskaņotā meditācija palīdz individuālajai dvēselei savienoties ar Universālo, kā arī sabalansē visas čakras.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.