Auksto un silto piedzīvojumu stāstu vakars 28. februārī

Dzīve

Ziniet, kāds ir visbiežāk uzdotais jautājums par Antarktīdu? Cik tur ir auksti?! Parasti uz to atbildu, ka Latvijā ziemā mēdz būt aukstāk, kā, piemēram, šonedēļ. Protams, protams – salīdzinājums ir ar Antarktīdas vasaru, ziemā turp neviens kuģis nebrauc, jo “visur ledus, visur sniegs”.

Pašreiz tiešām nav jādodas ne uz Arktiku, ne uz Antarktīdu, lai acis apžilbtu no sniega baltuma un ainavu krāšņuma. Šodien pat izbraucām mazu Vidzemes apli, apciemojot labus cilvēkus un priecājoties par ziemas izpausmēm. Vietām izskatās, ka krūmi sastinguši pēc kārtīgas pikošanās kaujas ar metienam gatavām sniega bumbām rokās. Mežā Lauskis izkaisījis tikai saulē redzamus sudraba puteklīšus, kas bez skaņas ņirb gaisā. Tālu pie horizonta, izceļot savu kontūru, stirnas cenšas atrast baltumā ko ēdamu. Dāvida avotos, kur no zemes, aukstumam spītējot, ārā plūst ūdens un sēra smaka, šobrīd apskatāmas miniatūras ledus skulptūras – pilnīgs festivāls! Jāredz, kamēr nav izņemtas no repertuāra.

Bet, atgriežoties pie Antarktīdas un nākamās nedēļas. Esmu atsaukusies “Tūrismagids.lv” aicinājumam un trešdienas, 28. februāra vakarā, 19:00, pastāstīšu visiem, kas būs ar mieru klausīties, par Antarktīdu un citiem piedzīvojumiem. Programma īsumā sekojoša – iesākumā pāris vārdi par to, kas es tāds par kukaini, tad sekos iespēja klātesošajiem izvēlēties vienu stāstu no dažādiem ceļojumiem – par interesantāko ceļabiedru, “dūša papēžos”, “mute līdz ausīm” un citiem īpašiem ceļa brīžiem, pastāstīšu arī par ceļošanas negatīvajiem aspektiem un brīžiem, kad gribas iekāpt pirmajā lidmašīnā uz mājām, bet noslēgumā sekos stāsts par Antarktīdu un jūsu jautājumi.

Pieteikšanās Facebook pasākumā, bet, ja neesi šajā vietnē, domāju, ka mierīgi var nākt tāpat – lokāls Veldze, Kalnciema iela 40F, Rīga. Priecāšos satikt!

Viens komentārs

  • Samērā reti, reizi gadā, uztrāpās burvīgā Eniņu atvase…, jeb mugursoma.lv. Tā kā “pilnīgs festivāls” un bez iepriekšparedzamības – kā pieiet no rīta pie loga, bet tur – sniegs (vai lapas) unn putni padebešos. Paldies Zane!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.