Kas kopīgs suņu pajūgam, Latvijas karogam un Adventes kalendāram?

Dzīve

Tā nu ir gadījies, ka pēdējā laikā man pie galvas vai sirds pieklauvējuši visādi ļaudis un notikumi, ar kuriem gribu padalīties arī šeit.

Pirmais. Nesen savā Facebook laika joslā pamanīju kādu man nepazīstamu sievieti Irēnu, kas pieteikusies zviedru outdoor zīmola organizētā konkursā Polar, lai kopā ar citiem entuziastiem piedalītos 300 km garā braucienā pa Arktiku ar suņu pajūgiem. Noteikumi nosaka, ka dalībnieki var pieteikties kādā valstu grupā – Baltijas valstis kopā ar Zviedriju un Somiju klasificējas kā Ziemeļ-Austrum-Eiropa. Visvairāk balsu ieguvušais cilvēks savā grupā kvalificējas uzreiz, bet vēl vienu izvēlas žūrija. Irēna pašlaik ir 7. vietā, kas nozīmē, ka no pirmās vietas viņu šķir mazāk nekā 3500 balsis. Irēnai kompānijā ir vēl pāris foršas meitenes no Latvijas. Nobalso par Irēnu vai kādu citu dalībnieku, kas šķiet vispiemērotākais trakajam piedzīvojumam.

Otrais. Oskaru, Latvijas Tekstils īpašnieku un vadītāju, gan pazīstu jau krietni sen. Viņa bizness palēnām attīstās, sortiments ar katru gadu top interesantāks un plāni pārdrošāki. Arī viņam prātā kāda dulla iecere – uzšūt pasaulē lielāko Latvijas karogu, kas izklājot aizņemtu nieka 12,5 hektārus. Apjomīgā iecere prasa arī apjomīgu finansējumu, tāpēc Oskars ir izveidojis kampaņu vietnē Kickstarter. Ja šī doma šķiet simpātiska, pievienojies!

Trešais. Visādu iemeslu pēc pēdējā laikā esmu iegriezusies ziedot.lv, lai izdarītu, kas darāms. Ideja, protams, nav nekāda jaunā, bet man tā joprojām šķiet laba – ja nevari izdomāt, kā Ziemassvētkos iepriecināt kādu, kam faktiski viss ir, ieprieciniet šī cilvēka vietā kādu no portāla iemītniekiem, darot šo domu zināmu saņēmējam. Piemēram, “Sveiks, Jāni! Uzdāvinu Tev trīs paēdušus dukšus Ulubelē decembrī, aizbraucam sabužināt šos kopā?”.

Ceturtais. Atkal jau “ieraudzīts Facebook”. Ir manīti visādi Adventes kalendāri, bet šis eksemplārs man šķiet pavisam labs. Nav obligāti jārealizē konkrētās aktivitātes, bet var izveidot ko līdzīgu sev, draugiem, kolēģiem – pašiem un citiem būs priecīgāka dzīve! To arī novēlu!

Viens komentārs

  • eh, piekrītu par ziedot.lv, tur arī ik pa laikam iegriežos kādam palīdzēt, un taisni pirms pāris dienām domāju – cik gan jauki būtu vīramātes n-tā džempera vietā kādam tiešām palīdzēt. Bet vīramāte nesaprastu… :/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.