Tūkstotis

Dzīve

Gatavojot prezentāciju kādai konferencei, iegāju bloga aizskatuvē, lai apskatītos jaunākos statistikas datus. Pēkšņi manu uzmanību piesaistīja skaitlis 999. Tas ir nekas cits, kā šajā blogā publicēto ierakstu skaits. Attiecīgi – šis ir 1000šais, tāds kā jubilejas ieraksts.

Nez vai pirms nepilniem sešiem gadiem, izveidojot interneta plašumos telpu savām domām un piedzīvojumiem, man būtu nojausma, cik ļoti svarīga loma šai vietnei būs manā dzīvē.

Iesākumā tā bija platforma, kur izpausties, ja man šāda vēlme uznāktu. Jāteic, tā uznāca diezgan bieži. Protams, ne tik bieži kā vēlāk, kad šis blogs kļuva par manu tuvāko ceļabiedru pasaules klejojumos. Arī ceļojot, sākumā rakstīju tuvinieku un draugu sirdsmieram, līdz sapratu, ka šeit ciemojas ne tikai viņi. Nozīmīgs pagrieziena punkts bija Pingvīns, kad nedēļas laikā šeit iebrāzās vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku. Lielākai daļai tā, protams, bija pirmā un pēdējā vizīte, bet daudzi palika regulāro ciemiņu rindās. Šogad šeit sabijuši vairāk nekā 45 tūkstoši viesu, kas kopumā bloga durvis virinājuši gandrīz miljons reižu. Kopš pastāvēšanas sākuma tas noticis 4,7 miljons reižu.

Kādreiz man šķita, ka galvenais šī bloga ieguvums ir iespēja pašizpausmei. Tad tas man piešķīra jēgu ceļošanai, padarot to mazāk savtīgu, kā arī nofiksēja atmiņas, kuras manā galvā pārāk ilgi neuzturas. Vēlāk sekoja arī jūsu finansiālais atbalsts, kas ļāva nonākt īpašās vietās un piedzīvot brīžus, kuru citādāk nebūtu. Dēļ šī atbalsta mani braucieni kļuva garāki un sadzīves apstākļi labāki. Cik daudz kūku, kafijas tašu un alus kausu ir uz jūsu sirdsapziņas, mīļie lasītāji! Paldies!

Visam iepriekš minētajam joprojām ir būtiska nozīme. Šis ir mans virtuālais piedzīvojumu reģistrs – grāmata un bilžu albums, kuru pārlapojot pati bieži vien neticu, ka tas viss patiešām noticis ar mani. Tomēr pats galvenais, ko tas man ir devis, esat jūs. “Es pirmo reizi par tevi uzzināju, atverot šo blogu”, man ir teikuši ļoti daudzi cilvēki, bez kuriem es vairs nevaru un negribu iedomāties savu dzīvi. Ar vieniem mēs tiekamies regulāri, ar citiem pa retam, ar vēl kādu tas noticis vienu reizi un ar dažiem labiem vēl neesmu redzējusies. Tas, kā daži no jums ir pieskārušies manai dzīvei, nav nopērkams ne par kādiem miljoniem. Tu esi tas miljons, tu jau zini. Paldies!

8 komentāru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.