Uz Laosas ziemeļiem

Stāsti

Vakar norisinājās trīs ievērības cienīgi notikumi – abi tikām pie savām vīzām, es apmeklēju frizieri, nosvinējām Martina 27-to dzimšanas dienu.

Tā kā vīzas bija vienīgais iemesls, lai uzturētos Vjenčanā, šodien pat sakravājam somas un dodamies tālāk uz ziemeļiem. Mūsu minibusiņš ir pilns un, tā kā esam vieni no pēdējiem, dabonam stundas piecas kratīties, sēžot papildus sēdekļos, kas ir visai neērti. To kompensē aiz loga redzamie skati, jo beidzot atkal esam kalnainā apvidū. Brīžos, kad neskatos pa logu, cenšos turēt savu spāņu valodas solījumu. Uzrakstu uz lapas vārdus angliski, tad palūdzu Martinam pārtulkot tos spāniski, iegaumēju tulkojumu. Nepilnas stundas laikā iemācos 25 vārdiņus, gandrīz nedēļas normu.

Vang Vieng pilsētā ierodamies līdz ar tumsu. Šeit šobrīd atrodas viena no Martina paziņām, amerikāniete Beta, kura veikusi palikšanas vietu izpēti un iesaka mums nesen atklātu hosteli. Kojas šeit maksā 5 USD par nakti un brokastis esot diezgan pieklājīgas.

Nolikuši mantas, dodamies vakariņās ar Betu un citiem viņai zināmiem ļaudīm. Kompānijā ir arī pāris, kas ceļo ar četriem maziem bērniem, kas izskatās priecīgi un prātīgi, pat mazais divgadnieks, kas šķelmīgi spīdina visiem acīs lukturīti.

Rīt apskatīsim šo vietu dienas gaismā, bet pagaidām Vang Vieng izskatās pēc pagalam mīlīgas tūristu pilsētiņas. Mazliet kaunos par pēdējiem ierakstiem, jo nekas diži interesants nenotiek, bet arī tādi posmi ceļošanā gadās. Ceru, ka no rītdienas atsāksies interesantāka dzīve.

Un jūs – nenosalstiet, lūdzu!

2017. gada 5. un 6. janvāris, 57. un 58. diena

Izdevumi:

Naktsmītnes – 9 eur

Proviants – 25 eur

Transports – 6 eur

Citi – 16 eur

Kopā – 56 eur

Bilance: – 302 eur

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.