Gada pēdējās dienas mirkļi

Stāsti

Gar šosejas malu skrien suns, sagrābis zobos vecu lupatu. Viņam pakaļ lēkšo cits suns. Piepeši arī otrs suns iekožas lupatā un abi turpina skrējienu, ausīm, astēm un lupatai plīvojot gaisā.

Apdzenam vietējo autobusu, tādu kravas kasti, uz kuras jumta mantu kaudze. Viss salons cilvēkiem pieblīvēts, vairāki turas ārpusē, pieķērušies pie metāla detaļām un pavada mūs ziņkārīgiem skatieniem.

Zaļas bumbiņas kā krelles karājas no vītenim līdzīga auga, pēc brīža apjaušam, ka tā rodas pipari. Tepat dārzā arī mango un riekstu koki, kafijas un tējas krūmi, ziedošas zemenes un žūstoši hibiski. Bišu stropi un milzu bambusi, kas aug tik ātri kā bērni.

Brokastu zupa un sarunas par pasaules kārtību pusotras stundas garumā. Pusdienu zupa un stundu gara saruna par skaistumu. Ceļabiedrs, ar kuru runājamais nekad neizsīkst.

Kamēr mēs ēdam, ielas suns sapnī skrien vai medī, ķepas iet pa gaisu. Gailis ar vistu, uzlēkuši uz dzeltenām plastmasas kastēm, šķiro atkritumus, meklējot ko apēdamu.

Palēciens, motocikla riteņiem iekrītot kārtējā ceļa bedrē. Mirklis baiļu un stūre atkal turas taisni. Vējš un ātrums. Un droša atgriešanās pēc četrām ceļa dienām.

Guļu uz bambusu lāviņas pie viena no ūdenskritumiem. Aizveru acis un zīmēju nākamo gadu. Mīlestības, piedzīvojumu, koka, ciemiņu, auglīgas zemes, miera un prieka pilnu. Sev, mums, jums. Laimīgu Jauno!

_dsf6602

2016. gada 31. decembris, 52. diena

Izdevumi:

Naktsmītnes – 4 eur

Proviants – 17 eur

Transports – 4 eur

Atrakcijas – 2 eur

Kopā – 27 eur

Bilance: – 272 eur

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.