Mans 2016

Dzīve

Kad ar Martinu sēdējām četras stundas uz robežas, pārrunājām dzīvi krustu šķērsu. Tai skaitā Martins jautāja – kas ir labākais, kas ar tevi noticis 2016. gadā. Pirmajā brīdī nezināju, ko atbildēt. Ātri pārskrienot gadam domās, tas rādījās pasteļkrāsās. Bet, lēnā garā to pārcilājot, jāsaka, ka nekāds jēriņš šamais tomēr nav bijis. Šeit īss pārskats (secībai nav nozīmes).

  1. Mirkļi

Mirkļi, pasākumi, notikumi. Pirmais notikums, kas ienāca prātā, atbildot Martinam – Jāņu svinības. Šogad tās izdevās īpaši skaistas, par ko paldies draugiem. Ezera krastā Latgalē, ar ierastiem Jāņu rituāliem un neierastiem – slīdēšanu uz SUP dēļa rītausmā, kad debesis rozā un migla visapkārt. Arī Jaunais gads bija brīnišķīgs, tāpat kā pārgājieni pa Latviju vienatnē vai ar Ināru, grupas Zāle koncerti, festivāls Lampa un Komēta, malkas talkas, brauciens pa Ķemeru purvu un Rīvas upi, Agneses jogas nometne un daudzi citi mirkļi, kurus prieks atcerēties.

dsc_0037

  1. Ceļošanas atbalsis

Kad saliek kopā visas aktivitātes, kas šogad notikušas uz vietas Latvijā saistībā ar maniem iepriekšējiem ceļojumiem, sanāk diezgan raiba buķete. Vairāk nekā 20 intervijas žurnālos, radio, TV – par konkrētiem braucieniem un ceļošanu kopumā. Pingvīns tika pie PR balvas bezbudžeta kampaņu kategorijā. Esmu arī diezgan gandarīta par daudzajiem pasākumiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās, kad man ir bijusi iespēja satikt lasītājus un stāstīt par ceļā piedzīvoto. Spilgtākā pieredze bija runāt Liepājas radošuma konferencē – uz milzu skatuves, 800 cilvēku auditorijai, īsi pēc mūsu eks prezidentes. Milzu uztraukums un pieredze.

_dsf1887

  1. Attīstība

Vienmēr var vēlēties vairāk, bet esmu nedaudz pavirzījusi lietas uz priekšu, lai izmēģinātu roku jaunās prasmēs. Nozīmīgākais – darbības ar koku. Esmu iegādājusies vairākus kokapstrādei nepieciešamus instrumentus, uzbūvējusi divas gultas, divus plauktus, kastes dārzeņu audzēšanai un vēl dažus niekus. Sajūta, ka arī šādi var izpaust radošumu, ir lieliska. Otrs nozīmīgākais attīstības aspekts ir spāņu valodas atkārtošana intensīvajos kursos un ikdiena ar aplikācijām. Esmu arī izlasījusi vairāk grāmatas nekā tajos gados, kad strādāju kā apsēsta.

_dsf7004

  1. Darbs

Pirmais pusgads pagāja diezgan koncentrēti strādājot, ne tik traki, kā ieviešot eiro, tomēr bija brīži, kad no fiziska un garīga noguruma nāca virsū raudiens un besis. Bet atkal jau – ar laika distanci paskatoties uz paveikto – bija labi un interesanti. Organizējot digitālās mācības skolotājiem, arī pašai izdevās šo to jaunu iemācīties. Iepazītie cilvēki – gan kolēģi, gan sadarbības partneri, ir vērtība.

kristaps-lapiks-foto-167

  1. Cilvēki

Cilvēki vispār ir vērtība, kā jau mēs zinām. Šajā gadā esmu iepazinusies ar diezgan daudziem cilvēkiem – centos paēst pusdienas vai padzert kafiju ar iespējami daudziem bloga sekotājiem, jo arī man gribas uzzināt, kā jūs dzīvē izskatāties. Staigājot pa Latviju, iepazinos ar Aijas un Jāņa ģimeni, kas man ir lielisks apliecinājums ideju un darīšanas spēkam. Uzņemot pie sevis ciemiņus no visas pasaules, esmu tikusi pie lieliskām sarunām un dažām ilgtermiņa draudzībām. Protams, atkalredzēšanās prieks. Visvairāk ar Dunkanu, kuram beidzot varēju parādīt Latviju. Visātrāk jaunus cilvēkus var iepazīt ceļojot, šajā īsajā laikā jau esmu satikusi daudzus lieliskus ļautiņus. Un, protams, esot Latvijā ir iespēja būt kopā ar draugiem un ģimeni. Šķiet, šogad, biežāk nekā citus gadus, esmu mērojusi ceļu uz laukiem Madonas pusē, lai pēc dienas, kas pavadīta ravējot vai zāģējot, vakarā kopā ar vecākiem brauktu mājās – nogurusi un laimīga sajūta.

_dsf8306

  1. Romantika

Nav bijusi bieža viešņa. Par šo tēmu šeit tā dikti negribas izpausties, tomēr varu teikt, ka šogad, pirmo reizi pēc ilgtermiņa attiecību izbeigšanās, piedzīvoju sajūtu, ka gribu būt ar kādu kopā jeb, banāli izsakoties, esmu atkal gatava attiecībām. Latvijā atrast sakarīgu cilvēku, kurš būtu līdzīgā vecumā, bet brīvs, nav tā baigi vienkārši, bet kas zina. Šitās lietas jau nevar saplānot un paredzēt. Tās notiek, kad jānotiek. Vai arī nenotiek. Dzīvosim, redzēsim.

4002074902_14617ae572_z

  1. Karma

Nekādus mežonīgos karmas laukus neesmu aparusi, bet domāju, ka kopumā gadu var noslēgt ar plus zīmi. Esmu uzņēmusi pie sevis un pabarojusi veselu ceļotāju armiju, palīdzējusi pāris draugiem suņuburkšķu un malkas talkās, atbalstījusi cilvēkus un aktivitātes, kas mani aizķērušas. Diezgan daudzas lekcijas bijušas bez maksas, tāpat esmu vairākām organizācijām palīdzējusi PR laukā. Nezinu, vai pajumtes došana kaķiem uz dažiem mēnešiem skaitās, katrā ziņā to vairs neatkārtošu, šķiršanās process ir pārāk bēdīgs.

_dsf3857

  1. Ceļošana

Ar draugiem nedaudz pabraukājām pa Lietuvu un ar kājām veicu pāris pārgājienus Latvijā. Aktīvāka ceļošana sākās gada nogalē – pāris nedēļas Rumānijā, izbrauciens ar Māru uz Milānu, Islandes ceļojums kopā ar Dunkanu. Un tagad Āzija – Taizeme, Kambodža, Laosa. Tātad, kopumā piecas jaunas valstis šogad. Redzēs, ar kādām sajūtām noslēgšu šo ceļošanas posmu. Varbūt sākšu plānot nākamo braucienu uz Centrālameriku, varbūt likšu punktu ilgtermiņa ceļošanai un pievērsīšos dzīvei Latvijā. Laiks rādīs.

_dsf0604

  1. Nauda

Strādājot izdevās mazliet iekrāt, paldies darbiņam par iespēju nopelnīt un arī elastīgo attieksmi. Pirmo reizi izbaudīju brīvāku darba laiku, diezgan daudz strādājot no mājām – patika. Sava artava atnākusi arī no rakstiem un īres, miljonus tā nenopelnīsi, bet “every little helps”. Un, protams, šobrīd ceļojot atkal tieku balstīta no jūsu puses – tas ir milzīgs novērtējums rakstītajam un motivācija turpināt. Liels, liels paldies!

lidmasina

Droši vien varētu izdomāt arī desmito punktu, bet – vai vajag. Ir arī vairākas lietas, kuras bija iedomātas, bet nepiepildījās. Kā piemērus varu minēt šo blogu – iesāku strādāt pie pārveides, bet diemžēl tā ir iestrēgusi. Arī joga nav bijusi ikdienas prakse šogad, kas ir viena no lietām, ko noteikti gribu mainīt nākamgad. Bet tas jau ir cits stāsts. Tagad, kad pērnais pārdomāts, sākšu zīmēt nākamo.

Paldies vēlreiz visiem, kas sabijuši manā 2016-tajā, uz tikšanos 2017-tajā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.