Labs, kas labi beidzas jeb telefona sāgas noslēgums

Stāsti

No rīta vēlreiz izmēģinu laimi telefona atdzīvināšanā, bet neveiksmīgi. Apjautājos hosteļa meitenei, kur ir tuvākā tehnikas labotava un dodos uz turieni. Džeki par labošanu grib 500 batus (13 eiro). Saku – labi, bet maksāšu tikai tad, ja viņi to salabos. Kad pēc brīža atgriežos, šie man dod atpakaļ telefonu ar tekstu “no good” – tur neko nevarot darīt. Šit.

Nu labi, izskatās, ka būs jāieinvestē jaunā telefonā, apskatu pāris piedāvājumus šajā pašā vietā, bet nolemju vēl drusku papētīt situāciju, pirms izdarīt lielāku pirkumu. Lai kaut kā atgūtos no tehnikas bēdām, dienu pavadu lēnītēm klīstot no tempļa uz templi, šķiet, puse ēku Čangmajā ir tempļi. Vakarā esmu nonākusi nakts tirgū, bez īpašas intereses skatos uz citām lietām, bet telefonus nekur nemana.

Beidzot kādā tirdzniecības centrā atrodu “jauno tehniķu pulciņu” – tik nevar saprast, vai šie tikai labo datorus un telefonus, vai arī tirgo jaunus. Tikai labojot. Bez īpašām cerībām izvelku knapi dvesošo draugu, esmu jau faktiski samierinājusies, ka to atdzīvināt nav iespējams. “Come after half hour”, meistars saka.

Pēc pusstundas viņš man dod telefonu – tas ir dzīvs! “Vai tu esi burvis?”, es prasu meistaram un viņš pasmaida – nezinu vai piekrizdams, vai vienkārši tāpēc, ka man ir prieks pa visu ģīmi. Ja jau lieta tāda, palūdzu nomainīt arī bateriju, ko šie izdara desmit minūtēs. Tas gan maksā vēl 21 eiro, bet šo manipulāciju biju iecerējusi veikt jau senāk.

Paķeru kolektīvo taksi atpakaļ uz hosteli, pa ceļam iegraužu lētas un šoreiz garšīgas vakariņas – rīsus ar kaut kādām piedevām – un sāku instalēt atpakaļ aplikācijas. No vienas puses nožēlojami, cik mūsu (vismaz mana) dzīve ir atkarīga no tehnoloģijām, no otras – tu novērtē, cik ļoti tehnoloģijas atvieglo dzīvi. Ceļošanas gadījumā mans “kritiskais punkts” ir kartes – iespēja jebkurā brīdī noteikt savu atrašanās vietu vai atrast meklēto.

Šodien pa dienu nopirku arī jaunu SD karti fotoaparātam, jo vecā pēdējā laikā niķojās, to izdevās savienot ar datoru tikai pēc ilgas lūgšanās. Izskatās, ka vecā karte ir nojautusi manus nolūkus un šovakar nepievienojas nemaz. Viss beidzās ar mazā “lock” puļķīša nolūšanu pavisam, attiecīgi karte ir beigta un šodienas bildes līdz ar to. Varbūt varu tās “izkasīt” no mazās kartītes, bet vienas dienas bilžu dēļ negribu pirkt jaunas pārejas vai ko tādu. Ceru, ka ar šo soli manas tehnikas ķibeles un izdevumi ir galā, rīt sāksim jaunu, skaistu dzīvi!

  1. gada 16. novembris, 7. diena

Izdevumi:

Nakšņošana – 5 eur

Proviants – 2 eur

Transports – 1 eur

Citi – 37 eur

Kopā – 45 eur

Bilance: – 136 eur

_dsf1616

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.