Ceļojošo latviešu ziņas

Dzīve

Atverot acis, pulkstenis nez kāpēc rāda 8:33, nevis 7:00. Diezgan nejauki – esmu apsolījusi būt Latvijas radio 2 studijā 10:15 ar sagatavotām Tūrisma ziņām par godu viņu 21. dzimšanas dienai. Iesperu pa blakus istabas durvīm, kur krāc kaučsērferis no Francijas (par viņu būs atsevišķs stāsts), lecu biksēs un auto, un stūrēju Rīgas virzienā. Uz Valdemāra ielas kāds trolejbuss atstiepis stangas, korķis pamatīgs, viss, kā šādos rītos pieklājas.

10:00 ierikšoju darbā, drusku papildinu sakāmo, izdrukāju “runu” un lidoju radio virzienā. Līdz ēteram veselas astoņas minūtes, vēl gana laika, lai nofotografētos, ierautu ūdens malku un apsveicinātos ar radio ļaudīm. Tad jau iedegas sarkanā spuldzīte, kas simbolizē – esam gaisā. Mēle drusku stīva, bet vismaz nesametas – vietējie saka, ka viss labi, esot pat izklausījies kā ieraksts. Īsajam runas mirklim seko kafija un svētku kliņģeris, tad stafeti pārņem Elita Patmalniece un varu doties ierastajās dienas gaitās.

Kad vakar sāku domāt, ko lai šādās improvizētās ziņās stāsta, sapratu, ka negribu sijāt pasaules lielo tūrisma zīmolu radīto saturu, bet gan pastāstīt par kaut ko ar Latviju saistītu. Tad nu dzima ideja – aptaujāt man zināmos latviešu ceļotājus un noskaidrot, kas šobrīd notiek viņu dzīvē – kur ļautiņi atrodas, ko piedzīvo. Plus arī pastāstīt par šobrīd pāris aktuālajām lidojumu akcijām, tiem, kas raugās “tālēs zilajās”.

Feisbuka aicinājumam atsaucās teju visi mani “draudziņi” un vēl vairāki līdz šim nezināmi ļaudis. Liels, liels paldies visiem par operatīvo iesaisti! Diemžēl visu atsūtītās vēstis šajās īsajās ziņās neiekļāvās, tāpēc dažas no tām ielieku tepat.

“Kā pastāstīja Mārtiņš Kalnbērziņš (kurš, starp citu, organizē otrdienu vakaros super foršus ceļotāju stāstu vakarus Annas dārzā), Aldis Tilens no Trek Heads mēro ceļu ar vello no Baku uz Stokholmu un šobrīd atrodas aptuveni 600 km no Stambulas. Savukārt Liva Ozola ir pametusi LV uz gadu un ieradusies Jaunzēlandē.

Pēc kājām noietiem 230 km, nolidotiem 16500 km ar lidmašīnu un 3090 km nobrauktiem ar autobusu Jānis Rozītis un Baiba Rezakova ir atgriezušies Latvijā no Dominikānas Republikas, kur šobrīd, par dzivesgarsa.lv sekotāju saziedotajiem 50 Eur, domā: ‘’Kā apceļot Latviju?’’

Anete Ugaine devusies mēnesi ilgā ceļojuma pa Austrāliju un pēc kārtīgas mākslas un lielpilsētas dzīves devas Sidnejā gatavojos pārgājienam vienā no New South Wales dabas parkiem.

Mana jogas biedrene Aija Anna Dvinska pavadījusi sešas nedēļas Indijā, bet upju brišanas biedrene Agnese Fomrate strādā pie sava nākamā projekta “doties ceļa jūtīs ar vienvirziena biļeti”.

Ēterī izskanējušo var dzirdēt šeit (http://lr2.lsm.lv/lv/raksts/dziives-virtuve/tursima-zinas-pasaules-celotaja-zane-enina.a66129/). Un, vēlreiz – liels paldies visiem! Lai iespaidiem bagāts pavasaris!

LR2_zane

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.