10 dullāko ceļojuma mirkļu izlase

Stāsti

Šodien parakņājos mugursomā un atlasīju dažas, iespējams, dullākās lietas, kas ar mani ceļošanas gados ir notikušas. Var jau gadīties, ka selektīvā atmiņa ir labi dziļi noslēpusi vēl citus, par šiem trakākus piedzīvojumus, bet, teiksim tā, šie desmit atgadījumi vai tēmas ienāca prātā vispirms. Un, tā kā daudzi no jums manam blogam pieslēgušies pērn, tad piedāvāju ieskatu spilgtākajos ceļojumu mirkļos, no kuriem daudzi notikuši sen senos laikos (t.i. pirms vairāk nekā 3 gadiem) :).

1. Antarktīda

Viss process – gan līdzekļu piesaiste, gan tikšanas pie biļetes, un, protams, pats brauciens – tas viss kopumā noteikti ieņem pirmo vietu daudzos manu domu topos – dullākais, skaistākais, emocionālākais utt. piedzīvojums.
Antarktīda: http://kamzolis.com/tag/antarktida/
antaktida 2. Santjago ceļš
Santjago ceļš gan tagad ir kļuvis teju par modes kliedzienu, bet tam ir labs pamats. Ceļš ir un paliek viens no visīpašākajiem ceļojumiem manā dzīvē. Tā lēnais temps, iešanas fiziskās un morālās grūtības, krāšņie dabas skati un pats galvenais – satiktie cilvēki, ir īpašs dārgakmens manā atmiņu lādē. Esmu nogājusi klasisko posmu no Sanžanpjedeporas līdz Santjago un pēc tam okeānam, kā arī pārsimts kilometrus Francijā, bet domāju, ka pie Ceļa vēl atgriezīšos – tik nezinu kurā posmā un kad.
Spānijas ceļš: http://kamzolis.com/tag/santjago-cels/
Francijas ceļš: http://kamzolis.com/tag/santjago-cels-2/santjago3. Karabīnes un klusums Kirgizstānas alā

Pilnīgi nevainīgi sācies rīts, Kirgizstānā brokastojot ar ebreju puisi Iļju, kas dzimis Latvijā. Un tam sekojošais aicinājums pievienoties apskatīt kaut kādas alas netālu no Ošas. Tas, ka būs jākāpj augšup pa vertikālu klints sienu, jātiek cauri alai, kas šķiet šaurāka par tavu ķermeni un to, ka atnāks Lielais Klusums, es vēl nenojaušu.

Karabīnes un klusums

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Matu nodzīšana
Man vienmēr bija mocījusi ziņkāre, nez kā es izskatos bez matiem – kāda ir galvaskausa forma, kā pret tevi izturas cilvēki, kāda ir sajūta. Otrreiz nedarītu, bet bija ļoti interesanti – gan attieksme, gan sajūtas.galva 5. Lidmašīnas nokavēšana… uz Austrāliju
Šis laikam ir notikums, par kuru sevi ceļošanas kontekstā esmu šaustījusi visvairāk. Bērnu mats ielikts šaha profesionālim – tā es jutos. Bet neko, ir pagājuši gadi – man ir labs stāsts, mācība un pamatota iespēja pasmieties par savām kļūdām.
Stulbums maksā – 1. daļa
Stulbums maksā – 2. daļa
http://kamzolis.com/2013/02/15/stulbums-maksa-3-dala/lidmasina 6. Lēciens ūdenskritumā Indonēzijā
Tagad zinu – pirms kaut kur lēkt, ir vērts padomāt, kā tiksi ārā. Bet varbūt arī nevajag :).
http://kamzolis.com/2013/04/09/leciens-udenskrituma/udenskritums 7. Rāpšanās kalnos
Esmu jau šķendējusies – kāpēc man ar savām slimajām plaušām ir jāmīl tieši kalni. Varētu taču patikt pludmales ar šūpuļtīklu zem tām, bet nē, vajag kāpt un kāpt. Kāpšanas stāstu ir daudz, bet ielieku linkus uz dažiem, manuprāt, krāšņākajiem.
Villarrica vulkāna krāteris: http://kamzolis.com/2015/01/22/kas-vulkanam-vedera/
Pārsalšana Argentīnā pie ledājiem: http://kamzolis.com/2015/02/05/engelis-kalnos/
Vējainais kāpiens Čīlē ar britiem: http://kamzolis.com/2015/02/11/vejiem-lidzi/
Tibetiešu cienasts un jaki: http://kamzolis.com/2014/06/10/tibetiesu-cienasts-un-jaki/
Pārgājiens ar Čārliju Peru: http://kamzolis.com/2014/12/04/ka-mes-ar-carliju-kapam-zagam-kartupelus-un-ilgojamies-pec-majonezes/
Tīģera aiza Ķīnā: http://kamzolis.com/2014/06/09/uz-mula-tigera-leciena-aiza/_DSF7121 8. Stopēšana
Arī stopēt man patīk. Ļoti. Līdzekļu un dabas resursu ietaupīšana ir patīkams moments, bet pats galvenais prieks ir satiktie cilvēki. Stāsti par stopēšanas tēmu.
(Ne)jaušību ķēde tepat Latvijā: http://kamzolis.com/2014/10/24/rusa-pelni-un-mesli/
Mačos latinos: http://kamzolis.com/2015/01/25/macos-latinos/
Adamsu ģimenes treilerī: http://kamzolis.com/2015/01/26/adamsu-gimenes-treileris-lidojosie-skivisi-un-vina/
7 auto un iepazīšanās ar britiem: http://kamzolis.com/2015/02/07/vai-pasaule-tiesam-ir-maza/stopet 9. Piedzīvojumi uz motorollera
Nez kāpēc arī braucieni ar motorolleriem (pamatā Āzijā) vienmēr nodrošina jautrus piedzīvojumus.
Ar Rivfalu pa Bali salu: http://kamzolis.com/2013/04/01/parsalusi-bali/
Apkārt Bahamu salām: http://kamzolis.com/2012/11/06/23-diena-bahamas-arpus-turisma-takam/
Uz Rinjani: http://kamzolis.com/2013/04/04/delfinu-dejas-un-brauciens-nakti/
Nožaušanās Lombok: http://kamzolis.com/2013/04/07/lombok-sala-udens-zvaigznu-un-mani-kritumi/moto10. Ziemeļblāzma Aļaskā

Kas tur dulls? Principā nekas. Tomēr telts uzcelšana vienā no vējainākajiem apstākļiem un pēc tam sekojošā pārsalšana bija cena iespaidīgākajam gaismas šovam, ko esmu redzējusi.

http://kamzolis.com/2015/08/26/dejotajas-tumsa/_DSF9521

Nu tā, ceru, ka kādam laiciņam pietiks ko lasīt! 🙂

Viens komentārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.