Biznesmeņa un dīkdieņa simbioze

Idejas, Projekti

Sēžu te Monreālā un kustinu smadzenes. Lielākoties domas grozās ap to, ko un kā darīšu Latvijā, bet kaut kur klusībā pīkst maza balstiņa – “bet drusku paceļot, nu kaut pa kaimiņvalstīm, kaut uz dienu vai divām, to taču tu varēsi, vai ne?”

Protams, ar zemo cenu aviolīnijām arī uz pusi Eiropas var aizšaut bez īpašiem ietaupījumiem, kā arī eksistē brīnišķīgā stopēšanas iespēja. Tomēr stopēt, īpaši ziemā, var nebūt pārāk tīkami, kā arī vienmēr jārēķinās ar zināmu riska faktoru.

Tad nu šajā sakarā atnāca pavisam vienkārša ideja, kā, iespējams, varētu uz Latvijas pilsētām vai kaimiņvalstīm uz mirkli izrauties tad, kad galīgi čābīgi ar naudu. Un, galu galā, tas varētu būt ne tikai stāsts par ietaupīšanu, bet arī labi pavadītu laiku un dabas resursu prātīgu izmantošanu.

Atkal jau atminējos vecos, labos laikus biznesa vidē. Ne vienam vien uzņēmumam eksistē filiāles un meitas-māsas-mātes uzņēmumi kaimiņos, uz kuriem diezgan bieži darbinieki dodas biznesa braucienos – apraudzīt kolēģus, piedalīties sapulcēs vai semināros. Protams, šis laiks mēdz tikt izmantots domām un zvaniem vai, ja mašīnā ir vairāki kolēģi, darba jautājumu apspriešanai. Tomēr ir reizes, kad ceļš tiek mērots vienatnē un gribas galvu brauciena laikā atslēgt no biznesa lietām.

Jūs jau nojaušat, no kuras puses vējš pūš. Ja šādi vientuļie biznesa cilvēki piekristu paķert līdzi kādu dīkdieni, kas pa ceļam kavētu laiku sarunās un mācētu paklusēt, kad jāpaklusē, varētu izdoties win-win situācija. Šoferis iegūtu jauku ceļabiedru, kas vajadzības gadījumā varētu arī dalīties idejās par attiecīgo biznesu, sniegt skatu no malas. Bet dīkdienis varētu bez maksas nonākt Cēsīs vai Daugavpilī, Tallinā vai Viļņā un, kamēr biznesa pārstāvis risina savas lietas, apskatīt attiecīgo vietu. Protams, dīkdienim būtu pilnībā jāpielāgojas loģistikai – vienmēr jānonāk šoferim ērtā vietā un laikā, lai netiktu traucēts primārais brauciena mērķis. Ko teiksi, tu ņemtu mani kamanās? 🙂

2 komentāru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.