Purvs un šampanietis

Stāsti

Kamēr top rīta kafija, izlavos ar fotoaparātu laukā. No rīta šī vieta izskatās pēc pasakas – rudenīgs mežs, purva ezeri, kuru klusākie līči jau ir ledus klāti, sarmas izgreznoti zemei tuvākie augi. Klusums un pīles slīd pa ūdens spoguli. Purvs ir viena no manām mīļākajām dabas vietām, tur vienmēr atrodams miers un vaivariņu smarža. No šejienes arī sirsnīgs paldies Antrai Fogelei.

_DSF8716

Pēc brokastīm dodamies pastaigā pa Kīta teritoriju. Viņš te pārzina katru kaktiņu, vienīgi dažās vietās bebri mainījuši lietu kārtību. Kīts jau vairākus gadus mēģina izveidot distanču slēpošanas trasi, bet krūmi ir kā pūķi – cērt cik gribi, bet dažiem gadiem galvas atkal vietā. Izstaigājam kalnus un lejas, tad lēnām sākam posties atceļam.

Tikuši atpakaļ civilizācijā un atvadījušies no Kīta, domājam, ko darīt. Pukstenis ir četri pēcpusdienā un teorētiski, ja tā labi pacenstos, jau šovakar varētu iestūrēt Monreālā, līdz kurai ir sešu stundu brauciens. Pa krēslu šķērsojam Algonquin štata parku, kad esam tikuši tam cauri, ir melna nakts. Tas vēl būtu nekas, bet termomentra cipari top aizvien pieticīgāki, līdz tur parādās apaļa nulle. Lai arī kā vilina doma par mājām, tomēr saprāts uzvar un, ieraudzījuši ceļmalas moteli, kas pārmaiņas pēc nav slēgts, stājam malā. Braukt ar teju plikām riepām mīnus grādos nebūtu īpaši gudri.

Nolemjam atzīmēt mūsu ceļojuma noslēgumu tieši tāpat kā iesākām – nopērkam šampanieti un pasūtām picu. Es lieku kopā brauciena bildes, lai būtu ko parādīt draugiem Monreālā un Latvijā – sākuma fotogrāfijas ir tik zaļas un vasarīgas. Nav jau nekāds brīnums – esam bijuši prom vairāk nekā četrus mēnešus.

17. novembris, 119. Aļaskas road-trip diena, 380. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 108 km, kopumā 29508 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 54 CAN
Naktsmītnes 77 CAN
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 131 CAN
Road-trip kopējie tēriņi 7225 CAN + 4940 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.