Luiziānas galvaspilsēta

Stāsti

Ja man kāds būtu jautājis, kas ir Luiziānas štata galvaspilsēta, es diezgan nešauboties teiktu, ka tuvu un tālu zināmā Ņūorleāna. Nē. Tā ir Batonrūža, kurā mēs atrodamies šobrīd. Rafaēls noteikti gribēja uz šejieni atbraukt, bet, kad ieradāmies, mums izvērtās neliels dialogs.

– “Nure, esam Baton Rouge! Atgādini, ko šeit bija jāredz?”
– “Es nezinu”.
– “Tad kāpēc mēs uz šejieni braucām?”
– “Nūūū, man patika nosaukums kartē”.

Baton Rouge tulkojumā no franču valodas nozīmē sarkanais miets, lai ko tas arī nozīmētu. Protams, apstāklis, ka mums izdevās šeit sarunāt palikšanu caur kaučsērfingu, arī nebija mazsvarīgs. Tā nu šodien dodamies uz centru, lai iepazītos ar štata galvaspilsētu.

Augstākā ēka ir kapitolijs, kas šeit slejas kopš 1932. gada. To celt Lielās Depresijas laikā pavēlēja politiķis Longs un tolaik tā bija ambīcija uzbūvēt augstāko kapitolija ēku ASV, kas arī tika realizēta. Vai nu kādam nepatika šī vai kāda cita Longa izpausme, bet viņš tika nošauts kapitolija vestibilā trīs gadus vēlāk un tagad atdusas parkā ēkas priekšā.

Apskatījuši valdības sēžu zāles, uzbraucam līdz 27. stāvam, kurā atrodas skatu laukums. No šejienes labi apskatāma apkaime, pavisam netālu slejas milzīga naftas pārstrādes rūpnīca. Pilsētas centrs ir salīdzinoši neliels, lielākā daļa ēku ir zaļumu ielenktas.

_DSF7428

Tikuši atpakaļ uz zemes, apciemojam netālo munīcijas glabātuvi ar pulvermucām, tad ejam pastaigāties pa centru. Tas ir diezgan tukšs un garlaicīgs, pēc pāris kvartāliem padodamies. Iegriežamies mākslas muzejā uz izstādi par franču mākslu pagājušajā gadsimtā, tad dodamies atpakaļ pie Konstances un pārējiem jauniešiem.

Sagaidījuši darba rūķus no dienas gaitām, pagatavojam gvakamoli un piesēžam uz vakara filmu. Vienīgais veids, kā panākt, lai mazais duksis visu laiku nedīdās, ir paņemt viņu klēpī, citādāk notiek skaļa apkaimes izzināšana. Rafaēls ierosina viņu Milas vietā saukt par Milenšteinu vai Monstru. Jāteic, ka uz šiem vārdiem viņa reaģē daudz labāk.

5. novembris, 107. Aļaskas road-trip diena, 368. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 60 km, kopumā 26691 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 17 USD
Naktsmītnes
Izklaide 10 USD
Citi 3 USD
Dienas tēriņi 30 USD
   
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 4203 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.