Gumbo

Stāsti

Šī nebija no mierpilnākajām naktīm – kaimiņi turpināja bļaustīties līdz sešiem rītā. Tomēr viss ir kārtībā, druksu pagulējuši esam un varam sākt dienu. Līdz Baton Rouge ir stundas brauciens, liels ceļa gabals ved pār garu tiltu, kuram abās pusēs spīd ūdens klaji – šejienes purvi, ko sauc par bayou, ir nopietna padarīšana. Vēl joprojām iznāk sastapt vienu otru odu, bet vasaras vidū no tiem esot grūti glābties.

Drīz esam atraduši palikšanas vietu, Baton Rouge atkal ir izdevies sarunāt palikšanu caur kaučsērfingu. Mājā dzīvo trīs studenti – Konstance, Sjerra un Maikls. Un divi milzīgi astaiņi – Obi un Pandora. Konstance palīdz vietējai dzīvnieku patversmei, ik pa laikam paņemdama kādu suni uz atveseļošanas periodu, kamēr viņš tiek adoptēts, bet šie divi kadri iemājojuši uz palikšanu. Apostījuši mūs no visām pusēm, melnie suņi atzīst ciemiņus par nekaitīgiem un drīz vien nepievērš uzmanību vairāk nekā citiem mājiniekiem.

Šovakar tiekam iepazīstināti ar klasisku Luiziānas ēdienu – gumbo. Uz pannas tiek sačurkstināts sviests un sabiezināts ar miltiem. Vienā katlā tiek sacepta trīsvienība – smalki sakapāti seleriju kāti, paprika un sīpoli. Otrā – desa un garneles. Tad visu trīs trauku saturs tiek apvienots un gumbo ir gatavs, to pasniedz kopā ar rīsiem.

Studentiem pievienojas pāris draugi un pēc vakariņām turpinās sarunas un spēles. Šejienieši piekopj vārdu minēšanas spēli, izmantojot aplikāciju telefonā. Uz ekrāna parādās kāds vārds, ko rādītājs neredz, bet pārējiem tas ir jāraksturo, lai rādītājs varētu to uzminēt. Mums ar Rafaēlu neiet viegli, jo bieži vien jāmin personu vārdi, kaut kādas vietējās slavenības, par kurām mēs neeko neesam dzirdējuši. Beigās paliekam pie dzīvniekiem, kad ir starptautiski atpazīstami radījumi.

3. novembris, 105. Aļaskas road-trip diena, 366. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 110 km, kopumā 26631 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 60 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 60 USD
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 4108 USD

Viens komentārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.