Pasaulē slavenais

Stāsti

Muzejs. Bārs. Futbola komanda. Viss Montanā ir “world famous” vai “world biggest”, par ko mēs, protams, dzenam jokus, piedēvējot pasaules slavu visādām necilām lietām un vietām. Arī apstāšanās vieta, kuru rotā uzraksts “ainaviska”, mums diez ko tāda nešķiet – uz visām pusēm skatāmi vien sausas zāles pilni līdzenumi, kuros, snuķus kustinādami, rosās divi naftas sūkņi.

Tā kā apkārt nav diži daudz ko redzēt, iekārtojos aizmugurē un pavadu laiku kopā ar datoru – rakstu, šķiroju bildes. Ik pa laikam pametu acis pa logu, lai pārliecinātos, ka nekas apkaimes ainavā nav mainījies. Pusdienlaikā piestājam nelielā miestiņā uz pusdienu picu, tad stūrējam tālāk. Pievakarē apkārt parādās koki, pāris kalni un cerība uz jauku naktsmītni.

Pirmo izbrāķējam kā pārāk tuvu ceļam esošu, bet nākamais kempings ir gana labs. Šajā sezonā jārēķinās, ka daudzi kempingi nepiedāvā neko vairāk kā teltsvietu un sauso tualeti. Ūdens pumpji jau ir demontēti, par dzeramā krājumiem jāpadomā iepriekš. Tā kā mums kopumā ir trauki aptuveni 30 litriem, esam nodrošinājušies – ūdens pietiek gan dzeršanai, gan ēst gatavošanai, gan trauku mazgāšanai.

Šovakar gan ar gatavošanu nav jānopūlas, Dunkans uzsilda vakardiena maltītes pārpalikumus. Man ir darbīgs noskaņojums un, sapratusi, ka bagāžniekā ir viss nepieciešamais siera salātu pagatavošanai, ķeros pie lietas. Tā kā esam “norakstījuši” divas pannas, tad varu tās likt uz ugunskura un neraizēties par nokvēpušo virsmu. Uzvāru uz ugunskura burkānus un olas, sarīvēju sieru un ķiplokus, pievienoju drusku krējuma un daudz majonēzes – gatavs! Pēc pāris karošu nogaršošanas esmu droša, ka šonakt varam nebaidīties no vampīriem.

10. oktobris, 81. Aļaskas road-trip diena, 342. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 588 km, kopumā 19873 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants
Naktsmītnes 5 USD
Izklaide
Citi 12 USD
Dienas tēriņi 17 USD
   
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 2214 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.