Mašīnas vēdergraizes

Stāsti

Diena sākas kā jau visas dienas – brokastis, telts novākšana, ceļš. Šorīt ainava ir tikpat vienmuļa kā vakar, bet lēnītēm apvidus top interesantāks. Pusdienlaikā esam klāt Yellowstone nacionālajā parkā. Vispirms noķeram internetu, tad braucam uz dušām. Tieši pie sieviešu dušas ieejas nolēmis ieturēties krietns briedis, tomēr viņš sabīstas ātrāk nekā es un aizlaižas lapās. Nomazgājušies vēl iekožam maizītes ar siera salātiem un dzīve atkal šķiet jauka.

Izpētījuši šodienas maršrutu, uzsākam parka apskati – apstājamies pie karstajiem sēra avotiem, pa ceļam apsveicināmies ar briežu baru, pāris bifeļiem, kā arī 16. un 17. lāci – mammu ar mazuli. Tad apciemojam pārakmeņojušos koku un skurinādamies iekāpjam atpakaļ mašīnā – atkal ārā trako vējš un šonakt sola – 4 grādus.

Atsākam braukt un mašīna izdod jocīgas skaņas. Saku Rafaēlam, ka man nepatīk, ko motors stāsta, viņš nogriež mūziku klusāk un tad atmet ar roku, sakot, ka tas ir vējš. Braucam tālāk, bet tagad visi klausāmies motorā – no kalna lejup ripojot, viss izklausās labi, bet kolīdz sākam rāpties augšup, atkal parādās jocīgais troksnis. Rafaēls nu jau ar mazāku pārliecību izsaka cerību, ka tas tomēr ir vējš, mēs ar Dunkanu esam vienisprātis, ka nav vis. Nonākuši kāda ūdenskrituma apskates stāvvietā, attaisām motora vāku. Tagad pavisam skaidri var dzirdēt, ka kaut kas nav lāgā. Es ar savām izcilajām automehāniķa zināšanām izsaku pieņēmumu par vienu no siksnām, Dunkans pat man piekrīt. Tad vīrieši iegrimst detalizētākā diskusijā par automašīnas detaļām, kuru nosaukumus angliski neatpazīstu, tāpēc aizeju apskatīt ūdenskritumu.

Kad atgriežos, Rafaēls runā pa telefonu. Abi nosprieduši, ka kaite ir nopietna un labāk neriskēt ar motora uzlaišanu gaisā, tāpēc tiek izsaukts transports, kas var nogādāt auto līdz remontdarbnīcai. Tomēr lieta pilnīgi vienkārša nav. Rafaēla iegādātā apdrošināšana tik tālu braucienu nesedz, tāpēc esam priecīgi uzzināt, ka Dunkanam ir augstākā līmeņa apdrošināšana tajā pašā kompānijā. Viņš pārņem sarunu menedžmentu un pēc pusstundas ierodas koši sarkans dampis, uzceļ mūsu Aisbergu 2 mugurā, mēs ielecam mašīnā un braucam uz nacionālā parka izeju. Pa ceļam redzam bizonu baru, kā arī divu briežu tēvaiņu cīkstēšanos.

Vizināšanās pa parku ilgst pusotru stundu, aptuveni tikpat ilgs ir palīdzības auto atpakaļceļš. Šī ir vienīgā kompānija, kurai ir tiesības darboties nacionālā parka teritorijā un viņu takse ir… 135 USD stundā. Mūsu aizvešana līdz izejai izmaksā ikurāti 389 USD. Tad stundu sēžam tumšā autostāvvietā un gaidām apdrošinātāju sadarbības partneri, kas mūs nogādās tuvākajā pilsētā, kurā var sastapt automehāniķi.

Rafaēls pārdzīvo par notiekošo, Dunkans viņu mierina, sakot, ka tā esot viņa specializācija – risināt problēmas. Pēc nepilnas stundas ir klāt arī otrs braucamais, kas paņem pičpaunā Hondu, mums trijiem gan nākas saspiesties divos pasažiera sēdekļos blakus šoferim. Tā kā neesam nekādi zvirbuļi, tas izrādās visai grūts vingrinājums, bet kaut kā satilpstam. Man viena kāja atrodas vienā ātruma kļoķa pusē, otra otrā, un šoferis katru reizi, kad jāpārslēdz ātrums, atvainojas. Laimīgā kārtā tas notiek tikai uzsākot braucienu un to noslēdzot.

Mēs priecātos pēc iespējas ātrāk nonākt 52 jūdzes tālajā Livingstonā, tomēr skriet nevar, stirnas lec pāri ceļam viena pēc otras. Mūs izklaidē salonā skanošā policijas rācija par notiekošo apkaimē, šoferis Hektors mums paskaidro, ko nozīmē viens vai otrs ciparu virknējums. Ar atvieglojuma nopūtu visi izveļamies no kabīnes moteļa Super 8 priekšā. Tā nu mašīna mums ir sarūpējusi nakti gultā un siltumā. “Kas zina, varbūt šonakt mūs kāds grizli būtu apēdis”, Rafaēls arī cenšas saskatīt situācijas gaišo pusi.

11. oktobris, 82. Aļaskas road-trip diena, 343. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 318 km, kopumā 20191 km

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 46 USD
Naktsmītnes 84 USD
Izklaide
Citi 11 USD
Dienas tēriņi 151 USD
   
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 2365 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.