Otrā diena

Stāsti

“Nu un šodien ir tava ASV dzimšanas diena”, konstatē ceļabiedri un man nav ne mazāko iebildumu pret divām dzimšanas dienām. Kamēr pārējie strādā, es piesēžos pie interneta un izpakoju virtuālās e-pastu dāvanas, ziņu puķes un daudzās apsveikuma kartītes, pamatā no Latvijas, bet daudzas ceļo no pārējās Eiropas, Dienvid un Ziemeļamerikas, Āzijas un citām pasaules malām, kur man gadījies “kāju spert” – jūs tik tiešām esat fantastiski, vēlreiz lielum lielais paldies visiem!

Dienas vidū atkal braucam uz pilsētu, jānopērk ēdamais turpmākajām dienām, jo rīt beidzot dodamies ceļā. Mums katram vēl ir kāda privāta vajadzība – Dunkanam apstājies pulkstens, man beidzies šampūns, Rafaēlam zobu pasta, arī mūsu ēst gatavošanai nepieciešamie gāzes krājumi ir izsīkuši. Kamēr visu sapērkam, klāt jau pēcpusdiena. Dunkans izved mūs nelielā ekskursijā par Sandpoint pilsētu – apskatām šejienes pilsētas pludmali, teātri un citas ievērības cienīgas vietas, pastaigu noslēdzam alus brūzī, kur es atkal iegrimstu interneta dzīlēs, bet puiši aiziet dzenāt biljarda bumbiņas.

Vakarā ieklūpam Ali valstībā un nobalsojam par vakariņu gatavošanu uz malkas plīts, nevis treilera šaurībā. Rafaēls naski metas virsū čili pagatavošanai, bet pie pirmā sīpola, kad, aiz asaru miglas vāji redzēdams, viņš pievieno vakariņām daļu pirksta, man nākas pārņemt ēst gatavošanas stafeti. Pa visiem drīz vien esam tikuši galā, Ali vēl aizskrien uz dārzu pēc svaigiem zaļumiem, atļauj mums našķoties arī ar tikko sietu kazas sietu, iznāk brīnumgardas vakariņas.

4. oktobris, 75. Aļaskas road-trip diena, 336. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 132 km, kopumā 18392 km.

Izdevumi (2 pers.)

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 110 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi  
Dienas tēriņi 110 USD
   
Road-trip kopējie tēriņi 6890 CAN + 2023 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.