Agrā tumsa

Stāsti

Mana kāja, kas vakar ne no šā, ne no tā sāka sāpēt gūžas rajonā, šodien piesaka sevi ar jaunu sparu. Vecums vai? Tā kā nevaru paiet, Rafaēls izsniedz man savus ibuprofēna krājumus, es ar medikamentiem parasti neaizraujos, tāpēc manā ķešā nekas diži vairāk par aktīvās ogles mūsdienu versiju nedzīvo. Nepavisam nepatīk jaunā situācija, jācer, ka tas tikai tāds mirkļa vājums.

Sēžot kāja nesāp, tāpēc varu šodien pārņemt šofera pienākumus. Nostūrēju kādus 400 km pa salīdzinoši garlaicīgu apvidu un domās jau ilgojos pēc ziemeļiem. Šķiet, ka Jukona ir un paliks mana lielākā Kanādas mīlestība, kaut kas ļoti īpašs ir šīs tālās provinces skarbajā dabā un cilvēkos.

Ceļa krustojumā nogriežamies uz šoseju numur 99 un tad sākas brīnumi. Atkal visapkārt iznirst kalni, citādāki gan nekā līdz šim redzētie, atgādina Dienvidameriku vai Vidusāziju. Rafaēls priecīgs atver logu un izbāž ārā elkoni – beidzot ir +19 grādi, esam atgriezušies siltajā klimatā. Pēc 500 km Rafaēls mani nomaina, tāpēc varu mazliet pabildēt un rūpīgāk pablisināties riņķī. Mākoņi joprojām dzīvojas pa kalniem, viens, pavisam maziņš, ieriktējies starp kalnu smailēm un nekur negrasās kustēt. Arī šodienas lācēns (faktiski diena nav izdevusies, ja nav sastapts kāds lācis) ir maziņš, izskatās pēc pusmetrīgas rotaļlietas! Piecpadsmit.

Pieveikuši kalnu pāreju, iegriežamies ciema veikalā – Rafaēls tur nomedī steiku par akcijas cenu. Šovakar ir sauss un silts, tāpēc ar prieku iekārtojamies kempingā. Kamēr būvējam telti un gatavojam vakariņas, top pavisam tumšs. Ieskatāmies pulkstenī – tikai pusdeviņi. Esam pavirzījušies tik tālu uz dienvidiem, ka jāsāk pierast pie agrās tumsas. Kad ēdiens gatavs, ir melna tumsa. Smejos, ka citi cilvēki maksā naudu par „vakariņām tumsā”, mums šitā manta par brīvu. Rafaēls gan savu šķīvi apspīdina ar blāvu pieres lukturi, mans kabatas variants ir faktiski izbeidzies, tāpēc bāžu mutē to, kas pirmais pagadās uz dakšiņas. Garša no tā nemainās – vakariņas ir lieliskas. Arī lāču ziņā esam mierīgāki – šeit apkārt klīstot vien melnie lāči, kas pēc grizli zemes šķiet vien tādi pūkainīši.

8. septembris, 62. Aļaskas road-trip diena, 310. ceļojuma diena
Šodien pieveikti 609 km, kopumā 16975 km.

Izdevumi (CAN, 2 pers.)

„Tālais” transports 51 CAN
Pilsētas transports
Proviants 30 CAN
Naktsmītnes 22 CAN
Izklaide
Citi
Dienas tēriņi 103 CAN
   
Road-trip kopējie tēriņi 6638 CAN + 1268 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.