Pastaigā pa Montreālu

Stāsti

Mēs nolemjam pavadīt vēl vienu dienu pie ezera. Tagad šeit ir pavisam kluss – līst lietus un mēs, šķiet, esam vienīgie kempinga apmeklētāji. Puiši turpina slīpēt zolītes zināšanas, gatavojam ēst, skatāmies filmas, pabeidzu adīt zeķes, uzvāru asinszāļu un zilgalvīšu tēju – atkal viena lēnā diena. Nākamajā rītā sakārtojam mājvietu un braucam atpakaļ uz Monreālu. Šodien dodamies apciemot vienu no draugiem, kuru vēl neesmu sastapusi – Žanu. Viņam tikko pasaulē nācis trešais dēls, tāpēc Žans nepiedalās pārējos pasākumos. Saku Rafaēlam, ka šādi izskatās īsts dārzs – šeit zeļ kartupeļi, cukini, zemenes, dažādi garšaugi. Klausos četru draugu sarunās un jāteic, ka viņi šovakar paceļ manu izpratni par melno humoru jaunā līmenī.

Nākamā diena beidzot ir tā, kad mēs ar Rafaēlu dodamies apskatīt Monreālas centru. Sākumā izstaigājam veco Monreālas daļu, tad nonākam Saint Laurant upes promenādē – tai iepretim slejas dažādu valsti paviljoni no 60-gadu pasaules expo, Rafaēls sola, ka kādu dienu mēs tos apskatīsim tuvāk. Promenādē notiek pasākums, ejam to aplūkot tuvāk – tas izrādās Ribu festivāls, kurā dažādu ASV štati piedāvā savu grila produkciju. Es nejūtos izsalkusi, bet Rafaēls grib nogaršot šejienes piedāvājumu, man viņam jāpalīdz – no vienas ribu porcijas abi esam pieēdušies līdz ūkai.

Pēc tam apmeklējam centrā notiekošu džeza festivālu, tas skaitās diezgan izslavēts pasākums. Pagaidām ir pārāk agrs un spēlē vien jokaina grupa, vakarā uz skatuves kāps lielākas zvaigznes. Mēs gan esam pārāk saguruši, lai to sagaidītu, visu dienu staigājot apkārt, mana pēda vēlas nonākt dīvāna pakājē. Vēl tikai izdīcu Rafaēlam īsu vizīti blakus esošajā Modernās mākslas muzejā. Tad gan dodamies mājās – vienu posmu pieveicam ar metro, otru ar autobusu.

Vakarā ierodas DžīEs, rīt no rīta agri startēsim uz kādu pasākumu ASV, ko Rafaēls bija apsolījis māsai apmeklēt. Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc mēs vēl neesam devušies ceļā. Pasākums ilgs četras dienas, pēc tam pāris dienas vēl pabūsim Monreālā, tad gan sāksim braukt Aļaskas virzienā, jānonāk tur līdz augustam, kamēr laiks ir labs.

28., 29., 30. jūnijs, 238., 239., 240. ceļojuma diena

Izdevumi

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 50 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi 40 USD
Dienas bilance 90 USD
Ceļojuma bilance – 1495 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.