Zilās, noslēpumainās durvis

Stāsti

„Kas aiz tām atrodas, zina tikai burvis”, teju visu dienu dungoju šo dziesmu, staigājot pa Arekipu un bildējot durvis. Kāpēc gan es tā darīju? Arekipu biju jau apskatījusi iepriekšējā viesošanās reizē pirms aptuveni pusgada un šodienu nolēmu pamēģināt fokusēties tikai uz atsevišķām detaļām – durvīm, logiem, vārtiem. Šādu pasūtījumu, kopā ar dāsnu atbalstu, saņēmu no lasītājas Gunas Jomas. Pasūtījums gan bija ik pa laikam nobildēt kādu no šiem elementiem (un to es arī turpināšu darīt), bet man šķita interesanti pamēģināt vienu dienu paskatīties uz pilsētu no detaļu viedokļa. Visvairāk uzmanību pievērsu durvīm – baznīcu greznajām un nomales ēku šķībajām. Un, ziniet ko – es pavadīju ļoti interesantu dienu. Pamēģiniet pastaigāt pa Rīgu vai citu vietu, kur jūs atrodaties, un atkārtot „uzdevumu”, domāju arī jūs ieraudzīsiet daudz jauna. Tas, pirmkārt. Un paldies.

Otrkārt, daži no jums piešķir man ļoti konkrētus līdzekļus konkrētai lietai – kā Kārlis Šteinbergs kompleksajām pusdienām. Jā, Kārli, par šo naudu var lieliski ieturēties. Biju ļoti noilgojusies pēc šejienes gardā ēdiena sevičes, tad to nu vietējā tirgū notiesāju, vēl sanāca arī puskilogramam zemeņu, kuras apēdās tik ātri, ka aizmirsās nobildēt :). Paldies.

_DSF9709

Un trešā labā lieta, kas notika šodien, ir „piektā reize”. Biju pievakarē piesēdusi uz alus kausu un sarunām nelielā ieliņā aiz baznīcas, kad, mirkli pirms došanās prom, no blakus kroga iznāca.. Eliots, Olafs un Finlijs. Piektā nesarunātā tikšanās ar jauniešiem. Protams, nobildēju šos, lai arī jums tiek jaušības prieks! (Viņi šai bildē gan izskatās “ar putniem”, bet tā man labāk patīk nekā cita, kas ir pieklājīgaka.) Paldies.

IMG_2034

15. jūnijs, 225. ceļojuma diena

Izdevumi

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 13 USD
Naktsmītnes 7 USD
Izklaide
Citi
Dienas bilance 20 USD
Ceļojuma bilance – 1263 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.