Privātā telpā

Stāsti

Viss, pietiek, šodien pārceļos uz citu viesnīcu. Lai arī mitinos četrvietīgā istabiņā, kas hostelim ir relatīvi mazs cilvēku skaits, manā istabiņā mīt jauns britu pāris, kas visu pagājušo nakti lamājās, vēma un izdvesa citas gulēt gribošiem cilvēkam traucējošas skaņas. Es neesmu nekāds „kārtības kalngals”, bet ar šiem ļautiņiem ir grūti sacensties arī šajā disciplīnā.

IMG_1725

Nē, nepārprotiet, tas nav nosodījums – lai jaunieši uzvedas kā vēlas, vienkārši man šobrīd ir uznācis kaut kāds vecuma vai tam radniecīgs sagurums un gribas mazliet miera. Otrs iemesls ir šī hosteļa cena – 11 USD Bolīvijas standartiem nav nemaz tik maz. Mirklis izpētes internetā un esmu atradusi iestādījumu, kur nakts maksā zem 5 USD. Rezervēju to, sakrāmēju somu un dodos „jauno māju” virzienā.

Rīts ir relatīvi agrs un par spīti slimās kājas un lielās somas kombinācijai, uz priekšu virzos visai pieklājīgi. Pa ceļam sabildēju baložu pilnu laukumu, cilvēki tur priecīgi sēž, baloži, savukārt, priecīgi sēž uz cilvēkiem – visiem labi. Pēc brīža saprotu, ka man tiešām vajadzīga atpūtas pauze – esmu atnākusi uz nepareizu adresi – internetā pētīju divas viesnīcas, attiecīgi piefiksēju abas un tagad esmu nonākusi pie nepareizās. Neko, mirklis atpūtas un slāju pareizās adreses virzienā.

Netālu no galamērķa pārprasu padomu kurpju spodrinātājam ar klientu – jā, jā, man vajadzīgā iela esot netālu. Klients, sirms kungs, piesakās mani pavadīt. Kāpēc ne. Pa ceļam uzzinu, ka viņam ir 81 gads un 5 bērni, kā arī to, kurā pilsētā kurš dzīvo, ar ko apprecējies un par ko strādā. Tad arī stāstam gals klāt un stāvam mana hosteļa priekšā. Pateicos un dodos iekšā.

Pirmais iespaids ir drusku briesmīgs – šis ir tipisks „stacijas rajona” iestādījums. Tumšo un drūmo noskaņu neveiksmīgi cenšas kliedēt pāris mākslīgās puķes. Bet rezervācija ir veikta un ejam manas istabas virzienā. Kad esam izstaigājuši vairākus gaiteņu un trepju līkločus, darbiniece atslēdz durvis un ielaiž mani istabā. Tā, pārsteidzošā kārtā, ir samērā jauka. Un, galvenais, privāta. Šeit pat tiek piešķirts dvielis, tualetes papīra rullītis un ziepju gabaliņš, nu īsts luksuss. Ar bažām pieslēdzos internetam – tas strādā istabiņā un ir ātrāks nekā iepriekšējā hostelī, kur tam uzbruka jauniešu spiets.

IMG_1753

Tad nu baudu mieru un internetu, līdz dienas otrajā pusē tomēr nolemju atkal pabāzt degunu ārā. Netālu ir gaisa vagoniņu līnija, uzbraukšu ar to kalnā un palūkošos uz pilsētu no augšas. La Paz ir satupināta ielejā un tās malās, cita pie citas, slejas vienādas sarkanu ķieģeļu būves. No vagoniņa var arī ieskatīties vietējo „privātajā dzīvē” – citam pagalmā rožu krūms, citam lūžņu kaudze. Bet lielākajai daļai – izžauta veļa.

Toties kalna galā iet vaļā īsts ņiguņegs – Rumbula kvadrātā. Šeit var nopirkt visu – auto detaļas, apģērbu, elektroniku, virtuves lietas – „just name it”. Es arī izmantoju situāciju un atjaunoju zeķu un veļas krājumus, kā arī nopērku jaunu (ok, lietotu) džemperi. Man ar drēbju iegādi iet tā – ja kaut ko meklēju, nemūžam neatrodu, bet, ja kāds drēbju gabals uz mani paskatās, tad tas vienkārši jāņem ciet – derēs kā uzliets. Arī šoreiz nebiju plānojusi neko pirkt, bet tas džemperis no drēbju čupas malas tā uz mani paskatījās. 1 USD un esam draugi. Beidzot tieku arī pie nelielas plecu somas, kādu lūkoju jau labu laiku – tā ir vienkārši ideāla. Arī cena tai ideāla – 4 USD.

Esmu diezgan izbadējusies, tāpēc klasiskā „street food” iestādījumā pasūtu telēķi ar kartupeļiem, vistu un salātiem līdzīgiem objektiem. Šeit visi ēd ar rokām un arī es rīkojos tāpat. Diez ko higiēniski nav, bet vēderam ir jāpazīst vietējās vides baktērijas. Saldajā apēdu baltas un saldas putas, otrreiz neēdīšu. Žēl, ka nevaru to visu parādīt bildēs, šī nu ir vieta, kur pat mazo fotoaparātu negribas bieži vilkt ārā. Tā nu krāšņās vides piesātināta, lecu vagoniņā un dodos atpakaļ uz savu viesnīcas valstību, turpināt baudīt privātumu.

4. jūnijs, 213. ceļojuma diena

Izdevumi:

„Tālais” transports
Pilsētas transports 1 USD
Proviants 3 USD
Naktsmītnes 5 USD
Izklaide
Citi 11 USD
Dienas bilance 20 USD
Ceļojuma bilance – 1133 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.