Ārsts un džokeris

Stāsti

No rīta pirmais, kas ienāk manā prātā, ir karikatūra – vīrs sēž izdemolētas istabas vidū un virs viņa lidinās muša, kuru viņš bija centies nosist. Ķermenis pēc vakardienas pisco vakara jūtas gana „izdemolēts”, bet kakls sāp kā sāpējis, baciļi priecīgi kustina kājas.

Džouvī ar Mišelu šodien ir ieplānojuši doties uz pilsētu, piesakos viņiem līdzi, šoreiz gribu apmeklēt īstu ārstu, nevis „paramedico”. Vietējā slimnīcā jāgaida gandrīz stunda kopā ar citiem vājiniekiem. Sistēma te ir diezgan jocīga. Ļaudis tiek iesaukti pirmajā kabinetā pa porcijām. Tur, tādā bariņā notiek sākotnējā iztaujāšana un pacientu sašķirošana. Kamēr puisis man mēra temperatūru un asinspiedienu, viņš paralēli arī izprašņā kādu večiņu ar diabētu un tad aizsūta šo trīs mājas tālāk.

Pēc mērījumiem es tieku nosūtīta tālāk uz ar aizkariņu norobežotu kušeti, kur jāgaida ārsts. Pirmā gan pie manis vēršas studente, kura runā angliski. Pēc tam atnāk ārsts, kurš arī runā angliski un šie abi ņemas ap manu kaklu, ārsts demonstrē meitenei, kā saskatīt iekaisumu. Finālā atkal tieku pie šprices dibenā un pretsāpju tabletēm. Saku gan ārstam, ka man jau šāda terapija ir bijusi un rādu izrakstu. Viņš aši ieskatās tajā un paziņo, ka tā neesot bijusi īstā šprice, tagad būšot labais. Nu, cerams. Vai ir kādi ierobežojumi, piemēram, nelietot alkoholu vai nepeldēties? Nē, neesot. Ārstēšana iedarbošoties neatkarīgi no manām izdarībām. Lai nu tā būtu. Pie izejas gan man atņem vairāk kā 40 dolārus, bet, ja tas palīdzēs, lūdzu. Kad atstāstu notikumus Džouvī, viņš arī domā, ka tagad, pēc slimnīcas un īsta ārsta apmeklējuma, visam būtu jābūt ok, bet mans iepriekšējais ārsts esot bijis „džokeris”.

Pēc tam man iestājās iepirkšanās noskaņojums un iegādājos vairākas lietas, par kurām biju domājusi kādu laiku – šortus, krūzi-ēdienu uzglabāšanas trauku un Patagonijas karti. Atjaunoju arī savus pārtikas krājumus, pāris dienas domāju civilizācijā nerādīties.

16. janvāris, 73. diena

Izdevumi:

„Tālais” transports
Pilsētas transports
Proviants 13 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi 57 USD
Dienas bilance 70 USD
Ceļojuma bilance – 508 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.